avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua !

Bună ziua !
Am un copil pe care tatăl nu l-a recunoscut nici nu îl cunoaște , dacă l aș da în judecată aș putea să câștig pensia alimentară dar să nici nu aibe tatăl dreptul la vizita/ ore petrecute cu copilul ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
ioannaaa00, utilizator
Puteți solicita stabilirea paternității copilului fata de tata, sa exercitati în continuare autoritatea parinteasca exclusiva asupra copilului asa cum ați făcut pana acum și sa-l obligați pe tata la plata unei pensii de întreținere pentru copil în procent de 25% din veniturile sale.
Pensia nu se acorda retroactiv. O veți primi doar de la data deschiderii procesului.
Dreptul de vizita se poate acorda doar dacă tatal va solicita acesta lucru și poate fi unul restrâns, având în vedere pasivitatea implicării sale de pana acum în creșterea copilului. Dacă tatal nu solicita drept de vizita, instanta nu acorda din oficiu.
Prin stabilirea paternității, copilul devine și moștenitorul tatălui sau și a familiei acestuia.
Contactați un avocat și discutați în detaliu cu acesta toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va avea toate drepturile pe care le are orice tata daca dorește , program de vizita stabilit in instanță pentru fiecare lună , pentru perioadele de vacanta si sărbătorile legale cât si dreptul la convorbiri telefonice . Nu veti mai putea sa luați decizii fără acordul lui , să-l dați la o anumită școală , sa va mutați in alta localitate , sa plecați in alta tara cu copilul , etc . Ba va putea cere si stabilirea domiciliului copilului la el daca găsește motive întemeiate așa ca este alegerea d-voastră ce vreți sa faceți . Oricum , un copil ar trebui să-și cunoască ambii părinți si nu este normal să-l țineți departe de tatăl lui daca este un om de înțeles si chiar vrea sa se implice in creșterea copilului si nu doar sa va creeze probleme .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
Etsy123, utilizator
Dreptul la legaturi personale cu familia este intai al copilului. Nu, nu puteti priva copilul de un drept legal al sau. Vorbiti cu un avocat, nu decideti in baza unor informatii de pe net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara si recunoasterea paternitatii dupa 12 ani mikydenisa mikydenisa Buna ziua,am o fetita de 12 ani pe care tatal ei nu a vrut sa o vada niciodata si implicit nici nu a contribuit la cresterea ei. Eu m-am casatorit si sotul a ... (vezi toată discuția)
Paternitate oana1234 oana1234 buna! ma intereseaza cum trebuie sa procedez in momentul in care intentez un proces de paternitate ,de asemenea daca este posibil ca copilul sa poarte numele ... (vezi toată discuția)
Copil nerecunoscut UtilizatorNou85 UtilizatorNou85 Am o minune de fetita de 9 luni, in urma unei relatii de scurta durata care nu a functionat - o relatie neformalizata. Mi-am dorit foarte mult un copil si ... (vezi toată discuția)