avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de colaborare intre persoana fizica si PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de colaborare intre persoana fizica si PFA

Buna ziua,

Detin un PFA pe creatie artistica si as dori sa aduc o persoana care sa lucreze alaturi de mine. Avand in vedere ca doresc sa tin taxele la minim, este posibil sa inchei eu, ca PFA, un contract de colaborare cu o persoana fizica? In acest caz, am obligatii in plus catre stat fata de cele pe care le am deja (adica mai platesc ceva pentru "angajat")? Persoana care va lucra cu mine va trebui sa plateasca impozit din suma castigata. Este obligata sa plateasca si CAS si CASS (pensie si sanatate) sau astea sunt optionale?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: genicon , utilizator 19:16, 5 Octombrie 2015
Contractul de colaborare il veti folosi doar pentru activitati cu totul ocazionale. In rest pentru o activitate zilnica puteti sa incheiati cu persoana fizica contract de munca pe perioada nedeterminata dar cu norma redusa, 2 sau 4 ore pe zi daca nu lucreaza mai mult.
Cu alte cuvinte, deci, nu exista nicio posibilitate sa scap de plata unor "bonusuri" catre stat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate incheia un contract de prestari servicii? ContSters307900 ContSters307900 Eu sunt o persoana fizica (neautorizata - un simplu cetatean) si vreau sa inchei un contract de prestari servicii artistice cu o persoana juridica. Obiectul ... (vezi toată discuția)
Casa marcat exceptii cod caen 9003 nity nity Buna ziua! Sunt Pfa in sistem real, si am ca obiect de activitate creatie artistica Cod 9003 Am gasit HG 479/2003 care la art 15 prevede exceptie de la ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa la cererea angajatorului ce dezavantaje are? deea30 deea30 Buna seara,am o ruda care lucreaza la un teatru ,ea acuma are o problema dar mai ales o dilema si anume - in primul rand ea acolo are in prezent doua tipuri ... (vezi toată discuția)