Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime rezultatul fiind dor avarierea automobilelor. In procesul verbal intocmit am fost consemnat ca fiind vinovat de producerea accidentului. In urma plingerii impotriva procesului verbal instanta de judecata mi-a dat cistig de cauza anulind procesul verbal si declarind-ul vinovat de producerea acidentului pe celalalt conducator auto printr-o hotarire definitiva si irevocabila. Pe perioada cit a durat procesul eu mi-am reparat masina.
INTREBARE: In urma hotaririi judecatoresti se va intocmi un alt proces verbal pentru sanctionarea celui vinovat? Care este procedura de recuperare a cheltuielilor reparatiei masiniii mele in acest caz? Unde pot face plingere impotriva agentului constatator care a incheiat procesul verbal, deoarece stabilirea vinovatiei a facut-o in mod ciudat si anume : eu am fost declarat vinovat pentru nerespectarea distantei regulamentare fata de auto din fata cind de fapt celalalt nu se asigurase la schimbarea sensului de mers, prin manevra sa punindu-mi viata in pericol. vreau sa dau agentul constatator in judecata dar nu stiu cui sa ma adresez deoarece fiind demilitarizati plingerile impotriva politistilor nu se mai fac la parchetele militare.
~ final discuție ~