avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am cistigat in instanta ce urmeaza acum?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am cistigat in instanta ce urmeaza acum?

Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime rezultatul fiind dor avarierea automobilelor. In procesul verbal intocmit am fost consemnat ca fiind vinovat de producerea accidentului. In urma plingerii impotriva procesului verbal instanta de judecata mi-a dat cistig de cauza anulind procesul verbal si declarind-ul vinovat de producerea acidentului pe celalalt conducator auto printr-o hotarire definitiva si irevocabila. Pe perioada cit a durat procesul eu mi-am reparat masina.
INTREBARE: In urma hotaririi judecatoresti se va intocmi un alt proces verbal pentru sanctionarea celui vinovat? Care este procedura de recuperare a cheltuielilor reparatiei masiniii mele in acest caz? Unde pot face plingere impotriva agentului constatator care a incheiat procesul verbal, deoarece stabilirea vinovatiei a facut-o in mod ciudat si anume : eu am fost declarat vinovat pentru nerespectarea distantei regulamentare fata de auto din fata cind de fapt celalalt nu se asigurase la schimbarea sensului de mers, prin manevra sa punindu-mi viata in pericol. vreau sa dau agentul constatator in judecata dar nu stiu cui sa ma adresez deoarece fiind demilitarizati plingerile impotriva politistilor nu se mai fac la parchetele militare.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 20:20, 18 Iulie 2009
danielluca a scris:

Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime rezultatul fiind dor avarierea automobilelor. In procesul verbal intocmit am fost consemnat ca fiind vinovat de producerea accidentului. In urma plingerii impotriva procesului verbal instanta de judecata mi-a dat cistig de cauza anulind procesul verbal si declarind-ul vinovat de producerea acidentului pe celalalt conducator auto printr-o hotarire definitiva si irevocabila. Pe perioada cit a durat procesul eu mi-am reparat masina.
INTREBARE: In urma hotaririi judecatoresti se va intocmi un alt proces verbal pentru sanctionarea celui vinovat? Care este procedura de recuperare a cheltuielilor reparatiei masiniii mele in acest caz? Unde pot face plingere impotriva agentului constatator care a incheiat procesul verbal, deoarece stabilirea vinovatiei a facut-o in mod ciudat si anume : eu am fost declarat vinovat pentru nerespectarea distantei regulamentare fata de auto din fata cind de fapt celalalt nu se asigurase la schimbarea sensului de mers, prin manevra sa punindu-mi viata in pericol. vreau sa dau agentul constatator in judecata dar nu stiu cui sa ma adresez deoarece fiind demilitarizati plingerile impotriva politistilor nu se mai fac la parchetele militare.

Recuperarea banilor pe care i-ati cheltuit se poate face pe calea unei actiuni civile in pretentii conf.art.998 si urm.c.pr.civ.,in care unul dintre mijloacele de probe va fi si hotararea judecatoreasca despre care faceti vorbire.Aceasta actiune va fi formulata si in contradictoriu cu asiguratorul celui culpabil.
Impotriva agentului constatator puteti formula plangere pentru abuz in serviciu,daca exista elementele concrete ale savarsirii acestei infractiuni de catre acesta.De asemeni puteti formula sesizare impotriva acestuia la sefii sai ierarhici superiori pentru o solutionare pe cale administrativa a celor reclamate de dvs.
Daca in hotararea pe care o aveti instanta se pronunta si asupra persoanei care se face vinovata de producerea accidentului creator de pagube materiale, puteti merge la Asiguratorul RCA al cond. auto vinovat in vederea deschiderii dosarului de dauna si a primirii despagubirii, in baza documentelor doveditoare de reparatie.
Numai in cazul in care firma va refuza efectuarea platii, va puteti adresa instantei de judecata, dupa indeplinirea procedurii de conciliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie fara victime, refuz recunoastere vinovatie rotarunicolae rotarunicolae La data de 30.05.2015 am avut un accident de circulatie in Bucuresti. Ne-am prezentat la politie si vinovat de producerea accidentului a fost celalalt ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto nicolae gianni nicolae gianni Am o problema,am avut un accident de masina fara victime,politistul a intocmit un proces verbal si i a suspendat permisul de conducere celuilalt sofer, amenda ... (vezi toată discuția)
Indrumarea d-voastra e de folos cypyk cypyk in urma cu doua zile un prieten a avut un accident rutier soldat cu raniti nefiind el vinovatul de producerea accidentului. specific ca persoanele ranite in ... (vezi toată discuția)