avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incepand cu ce data poate depune dosarul pentru pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incepand cu ce data poate depune dosarul pentru pensie (la limita de varsta) o femeie nascuta la 1 octombrie 1955 ce are 27 de ani cotizati ?

Buna ziua.

Va rog lamuriti-ma si pe mine, incepand cu ce data poate depune dosarul pentru pensie (la limita de varsta) o femeie nascuta la 1 octombrie 1955 ce are 27 de ani cotizati ?

Am incercat sa calculez folosind programele puse la dispozitie pe internet si rezulta ca incepand cu luna octombrie a acestui an se poate depune dosarul pentru pensionare la limita de varsta.

Insa ce de la Casa de pensii spun ca trebuie sa astepte inca cateva luni si sa vina anul viitor.

Trebuie asteptat inca cateva luni dupa ce sunt indeplinite conditiile legale ? Ca nu inteleg...

Rog lamuriri.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2015
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 13:57, 6 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Da am gasit in lege o anexa si ar rezulta ca varsta standard de pensionare la femeile nascute in anul 1955 este de 60 de ani si 3 luni.
deci asta era problema.
1. Daca este nascuta in octombrie 1955 atunci varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 3 luni adica in ianurie 2016 poate solicita pensie pentru limita de varsta.

2. - Ce v-am spus mai sus este prevazut in Anexa 5 la Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
- Tot acolo v-ati uitat si dvs. dar nu ati retinut ca varsta standard de pensionare este de 60 de ai si 3 luni si o indeplineste in ianuarie 2016, nu in octombrie 2015 cand are abia 60 de ani.
Va multumesc pentru lamuriri. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire pensie invaliditate georgetatudoran georgetatudoran Buna ziua, eu prezint un neoplasm rectosigmoidian. Am fost on concediu de boala pe o perioada de 18 luni, acum ma aflu in situatie pensionarii de incapacitate ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala amramos amramos un barbat nascut in ianuarie 1953 ,care are 39 ani munca , 22 ani lucrati in grupa a II a de munca se pensioneaza pt.limita de varsta in ian 2018 ,limita de ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)