avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... AJUTOR - incaltaminte de protectie prevazuta cu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

AJUTOR - incaltaminte de protectie prevazuta cu taloneti medicinali speciali pentru platfus

Buna ziua,am o problema si sper sa ma puteti ajuta.Am fost diagnosticata cu platfus bilateral si pentru stoparea plafusului mi sa recomandat sa folosesc taloneti medicinali speciali facuti pentru problema mea nu cei care se gasesc in comert,iar la lucru noi suntem obligati sa purtam incaltaminte speciala de descarcare electrostatica primita de la ei iar cand am dus scrisoarea medicala aprobata si de doctorul de la medicina muncii mi sa refuzat cererea pe motiv ca nu este treaba lor dar nici nu am voie sa vin cu incaltamintea mea care este corespunzator dotata..Va rog ajutator!!!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:01, 7 Octombrie 2015
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
r) să asigure echipamente individuale de protecţie.
Cazul dvs. este unul special, in sensul ca dpvd medical dvs. trebuie sa purtati incaltaminte cu taloneti medicali speciali, iar angajatorul trebuie sa va asigure incaltaminte de protectie pentru descarcare electrostatica.
Altfel spus, incaltamintea care sa indeplineasca ambele cerinte nu este in mod curent in stocul fabricilor de incaltaminte de protectie electrostatica si se poate face numai in baza unei comenzi ferme din partea firmei dvs., acceptate (?!) de fabrica de incaltaminte. Este posibil ca fabrica de incaltaminte sa nu aiba modele pentru astfel in incaltaminte si sa trebuiasca sa investeasca bani suplimentari, caz in care poate fi vorba si de rentabilitate, in conditiile in care nu au si alte comenzi.
Firma care v-a confectionat talonetii speciali pentru incaltaminte de strada va poate da informatii suplimentare legate de posibilitatea de utilizare a acelorasi taloneti in incaltamintea cu descarcare electrostatica, respectiv asupra modului de procurare a acestora cu incaltaminte de protectie.
Numai in baza unei negocieri (cu sprijinul medicului specialist de medicina muncii) puteti convinge firma sa emita comanda.
Ca sa nu va mai complicati solicitati incaltaminte speciala de descarcare electrostatica un numar mai mare si in interior folositi talonetii medicali pe care puteti sa ii realizati la unitati specializate pentru confectii incaltaminte,protezare persoane cu handicap
Este greu de crezut ca daca vi s-a recomandat sa purtati taloneti medicinali speciali pentru a stopa dezvoltarea platfus-ului, solutia este sa cereti angajatorului incaltaminte de descarcare electrostatica cu un numar mai mare. Ar trebui sa consultati si ortopedul dvs.
In plus, un numar mai mare la incaltaminte (acest tip de incaltaminte fiind destul de grea si de incomod de purtat) va spori greutatea pe fiecare picior, fapt care nu va ajuta in niciun caz la stoparea platfus-ului, din contra, dupa parerea mea, il va accentua.
Rolul talonetilor este acela de a "infasura" cat mai complet pantoful/ bocancul pe picior si a nu permite ca piciorul sa "joace" in incaltaminte.
sunt modele medicinale speciale pentru stoparea platfusului...clar ca depinde in ce stadiu este..iar taloneti pe care ii am deja se potrivesc si la pantofii ESD doar ca au un pret destul de ridicat,si nu imi pot permite si nici nu vreau ca sa imi platesc singura talonetii pe care sa ii folosesc la lucru..si exista si modele ortopedice la pantofii pe care ii folosim noi ca la alte departamente care au alta conducere sa facut comanda pentru angajati
Nu ramane decat sa incercati o negociere cu angajatorul invocand prevederea din Legea ssm nr. 319/ 2006 si prezentand recomandarea scrisa primita de la medicul specialist ortoped. Ar fi bine ca recomandarea sa contina si elemente care sa arate ce se poate intampla daca pe durata orelor de serviciu nu se poarta talonetii medicinali speciali.
Incercati sa implicati si medicul specialist de medicina muncii.
Puteti sa solicitati si ajutorul sindicatului si/ sau a reprezentantilor salariatilor pentru negocieri cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. lucrez într-un domeniu în care eip cuprinde și ... raindrop1 raindrop1 Bună seara. Lucrez într-un domeniu în care EIP cuprinde și încălțăminte de tip S3 SRC Cum se procedează în tara noastră, angajatorul a oferit ... (vezi toată discuția)
Ordinul 81/2020 - instruirea ssm si medicul de medicina muncii apetra apetra In Ordinul 81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor ... (vezi toată discuția)
Obligarea de a purta ochelari de protectie Azerah Azerah Intr-o multinationala ne obliga pe toti sa purtam ochelari de protectie chiar si cand lucram la claculator sau la posturi care nu sunt riscuri . Adica in toata ... (vezi toată discuția)