mdamian a scris:
Buna ziua.
Si mie mi s-a suspendat permisul de condurere pe o perioada de 30 de zile pentru trecere pe culoarea rosu in Buzau, eu fiind din Brasov. Faptul s-a intamplat pe data de 5 iulie. Politia statea practic la panda si am fost filmat cu un HandyCam> Mi-au aratat inregistrarea insa ecranul fiind foarte mic nu am vazut mai nimic. Eu sustin ca am trecut pe galben.
Am scris in procesul verbal la obiectii ca "NU sunt de acord cu constatarea si imi rezerv dreptul de a o contesta". In data de 17 iulie am trimis contestatia catre Judecatoria Buzau, contestatie intr-un format profesional in care spun in mare ca :
- am trecut pe galben si nu pe rosu
- vreau sa stiu daca HandyCamul cu care am fost filmat este omologat
- semnalez un mic viciu de procedura in sensul in care din numarul de CI politistul a mancat o cifra.
Cer asadar anularea PV si recuperarea permisului.
Eu fiind din Brasov, as dori sa stiu care sunt pasii urmatori acum ? Cu siguranta permisul a fost deja trimis la Brasov, deci banuiesc ca de aici trebuie sa mi-l recuperez. Unde ma duc ? am nevoie de un raspuns la contestatia trimisa recomandata ? Cum exact intru in posesia permisului si cam cat dureaza apoi de obicei pana cand esti convocat la proces ?
Merci frumos.
O zi buna.
Buna ziua,
Din cate am inteles, permisele suspendate se pot recupera de la inspectoratul de politie judetean care l-a emis. In cazul dvs. fiind IPJ Brasov. Pentru a-l primi trebuie insa sa duceti o dovada din care sa reiasa ca la judecatoria Buzau este pe rol procesul privind contestatia procesului verbal .
Aceasta dovada se numeste "certificat de grefa" si se poate obtine de la Judecatoria Buzau, pe baza unei simple cereri la care anexati o taxa judiciara de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 bani pe care-l gasiti la orice oficiu postal.
Cu acest certificat va prezentati la IPJ si recuperati permisul (s-ar putea sa semnati si un angajament prin care va asumati obligatia sa-l predati politiei in cazul in care contestatia dvs. este respinsa in mod definitiv si irevocabil. In caz contrar se vor mai adauga ca sanctiune inca 30 de zile de suspendare a permisului)
Avand in vedere ca in perioada iulie - august instantele sunt in vacanta judecatoreasca, activitatea lor este redusa la jumatate..... asadar s-ar putea sa mai dureze un timp pana primiti citatia.
Mult succes!