avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Drept de comercializare "tigara electronica"
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Drept de comercializare "tigara electronica"

Buna ziua

Doresc sa comercializez tigari electronice importate din China.Acest produs electronic nou contine nicotina,dar nu si tutun si imita fumatul prin producere si inhalare de aburi.Diferite tari,inclusiv din UE au un statut legislativ diferit privind acest produs.
Va rog sa-mi raspundeti,daca in Romania este reglementata comercializarea acestui produs ?
Daca nu este reglementata pot sa am eventuale cosecinte juridice ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kovacs K. , utilizator 13:02, 17 Iulie 2009
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza asupra pericolului pe care il prezinta tigareta electronica, fabricata in China, care poate fi foarte toxica, a precizat directorul campaniei anti-fumat al OMS, dr. Douglas Bettcher.
"Aditivii prezenti in acest produs pot fi foarte toxici, iar produsul nu a fost supus niciunui studiu toxicologic sau clinic care sa ii demonstreze eficacitatea", a afirmat dr. Bettcher, citat de agentia France Presse.OMS se opune comercializarii tigarii electronice si pentru ca fabricantii acesteia s-au folosit de numele si logo-ul organizatiei pe site-urile de Internet, pe ambalaje si in campaniile publicitare de prezentare a produsului ca fiind eficient impotriva dependentei de tutun.
Practic este un dispozitiv electronic ....nu vad de ce ar fi ilegala comercializarea!
Va multumesc pentru raspuns.Cunosc aceste pareri neoficiale ale OMS, razboiul dintre producatorii de tigari clasice si cele electronice(SUA a suspendat importul acestor produse) legiferarea din Belgia,Finlanda si chiar tara producatoare(In HonCong de ex. este interzisa comercializarea),dar a-si dori sa aflu parerea unui expert in drept comercial asupra legalitatii comertului in Romania.Acest produs reprezinta sfarsitul erei fumatului clasic,iar miza este mult prea mare favorizand aparitia unor masuri drastice.(Nu vreau sa dau idei acestui executiv incompetent)I-m cer scuze pentru cuvantul executiv.
Cu respect
Kis Kovacs Coloman

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)
Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere nicolaehaj nicolaehaj Buna , Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete . Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun ... (vezi toată discuția)
Interzicere etnobotanice Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata![/b] Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul ... (vezi toată discuția)