avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea la serviciu din concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea la serviciu din concediul de maternitate

La serviciu o colega intampina urmatoarea problema:

s-a intors din concediu de maternitate, iar pe postul ei a fost angajat, de la suspendarea contractului ei, o alta persoana. Persoana respectiva a fost angajata pe perioada nedeterminata, iar seful ei nu doreste sa renunte la ea.
Problema este cape doamna intoarsa din concediu, seful nu o mai doreste.
Presupun ca de concediat conform art.65 din codul muncii, nu poate, intrucat ar trebui sa renunte si la cealalta persoana care ocupa postul in prezent.

Va rog lamuriti-ma si pe mine ce e de facutt.

Exista posibilitatea ca aceasta persoana (colega mea) sa fie data afara pentru ca nu corespunde profesional locului de munca in care e incadrata, si sa o pastreze pe cea care ocupa postul in prezent.
Poate beneficia de somaj, in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
sofro79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 08:18, 17 Iulie 2009
Pe postul celei afalate in concediu nu putea fi angajaytta decot o persoana cu contract de munca pe perioada determ inata, urmind ca la reintoarcea din concediu sa fie ocup[at din nou postul avut.Nu npoatew constitui cazl acesta un caz de concediere caci ar fi nelegala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea salariului dupa mărire primită ca sa ma întorc din concediu creștere copil Mama Rozalia Mama Rozalia Ce drepturi am intoarsa mai repede din Concediu Crestere copil, la locul de munca, unde mi-i s-a acordat o mărire de salariu ca sa ma întorc? Dupa 4 luni se ... (vezi toată discuția)
Angajat reintors de pe concediu de ingrijire a copilului vs. angajat actual pe aceeasi functie terezbarbu terezbarbu Buna ziua! Azi mi s-a adus la cunostinta de catre directorul zonal ca : firma este in reorganizare si restructurare ( legal nu s-a anuntat acest lucru, firma ... (vezi toată discuția)
Test pt un post detinut deja blaura blaura Buna. Problema mea este urmatoarea: detin un post de conducere, sunt sef de echipa. Acest post (pe o perioada nedeterminata) l-am castigat in urma unui concurs ... (vezi toată discuția)