avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii PFI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii PFI

Buna ziua,
In cazul unui PFI-medic psihiatru infiintat undeva prin luna iulie-august, neplatitor de tva, trebuie depuse ceva declaratii pana la sfarsitul anului?
Cum se procedeaza in cazul deducerii cheltuielilor cu autoturismul?Exista un contract de comodat pentru acesta si cheltuielile se vor deduce in proportie de 50%.Trebuie trecute datele PFI-ului pe bonul de combustibil?Cum se face inregistrarea acestor cheltuieli in registru?Se trece toata suma de pe bon sau doar 50%din aceasta, si daca doar 50% atunci unde se tine evidenta aplicarii procentajului?(m-ar ajuta un exemplu concret pe o anumita suma).
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:40, 6 Octombrie 2015
In RJIP treti valorile de pe documentele de incasare si de plata in totalitate, chiar daca respectivele cheltuieli sunt deductibile total sau limitat, asa cum sunt ele detaliate in art. 48 cod fiscal si in normele de aplicare ale acestuia.
Separat deschideti fise de operatiuni diverse pentru acele cheltuieli care sunt deductibile limitat, treceti acolo inregistrarile la fel cu intreaga valoare, iar la sfarsit de luna cand faceti totalul si preluati valoarea in jurnalul operatiunilor diverse, aplicati procentul de reducere.
E o metoda simpla de a tine evidenta clar la fiecare luna si la anul urmator, cand va trebui sa calculati si completati valorile in declaratia 200, va va fi mult mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii deduceri cheltuieli pfa ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu niste nelamuriri cu privire la cum sunt deduse anumite cheltuieli la PFA. 1. De ex. cheltuielile cu auto in valoare de maxim 50% ... (vezi toată discuția)
Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli transport pfa guidofesti guidofesti cum se deduce cheltuie de benzina cu masina propria in un cabinet profesional de psihologia, benzina folosita pt vizite a domicilio de pacienti in terapia..?? (vezi toată discuția)