avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sindicat

Va rog sa-mi raspundeti ca am o problema...
Un membru de sindicat acre si-a dat demisia din firma, ramane membru in sindicatul respectiv???? Poate participa la negocierea contractului colectiv de munca desii nu mai are calitatea de angajat in firma???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 6 Octombrie 2015
Este o situatie care trebuia solutionata in statutul sindicatului respectiv.

In opinia mea, daca nu mai are calitatea de salariat al societatii respective , atunci nu ar mai ttrebui sa ramana membru de sindicat , intrucat avantajele materiale obtinute de sindicat nu-i sunt aplicabile acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare sindicat. alegerea reprezentantilor salariatilor Aneka_ro Aneka_ro Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii o societate comerciala, poate renunta la sindicat si poate opta pentru reprezentati ai salariatilor care sa ... (vezi toată discuția)
Discriminare salariala prin contractul colectiv de munca eugen bellei eugen bellei am mai intrebat,dar nu am primit(sau nu stiu sa caut)raspuns.In urma negocierilor colective in care a participat patronatul si sindicatul-desi nu sunt membru ... (vezi toată discuția)
Negociere contract colectiv de munca gab11 gab11 Buna seara, Compania la care sunt angajat are un contract colectiv de munca (CCM) care nu a mai fost modificat in ultimii doi ani. M-am adresat sindicatului ... (vezi toată discuția)