Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Un sofer m-a dat in judecata la Timisoara,in anul 2014, deoarece acolo isi are el domiciliul. In feb 2015 s-a suspendat prcesul in baza art 411 alin 1 pct 2 din CPC, deoarece acesta nu s-a mai prezentat la proces, (probabil a plecat ca sofer pe extern si nu a mai putu veni), din pacate acum si-a adus aminte de mine si a repus dosrul pe rol. Sediul firmei este in Constanta, pot solicita mutarea dosarului la sediul firmei, in jud Constanta? Ma putetia juta cu un model de cerere invocand lipsa competentei teritoriale?
Problema este ca acest sofer are la Frauda deschis si un dosar penal, deoarece acesta mi-a furat 1600 litri de motorina, invocand furtul cardului.
Cand a fost repus pe rol,in ce luna?Conform art.416(1)NCPC,orice cerere se perima daca a ramas in nelucrare din motive imputabile partii, timp de 6 luni.Conform art.116 NCPC Reclamantul are alegerea intre mai multe instante deopotriva competente.
Cererea a fost repusa pe rol in luna septembrie, iar primul termen il avem in aceasta luna, dosarul este din 2014, iar suspedarea avut loc pe 04.02.2015.
Iar eu ca parata in dosar nu pot solicita schimabarea instantei?Doar el, reclamantul?
da, datale sunt corecte:
04.02.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CM9
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Suspendat în baza art.411 alin. 1 pct.2 cpc
Document: Încheiere - Suspendare 04.02.2015
si in prezent:
21.10.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CM9
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:
Credeti ca am sanse cu invocarea perimarii?
Va multumesc din suflet....Mult succes in tot ceea ce faceti!!