avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dupa suspendarea procesului - repunerea acestuia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dupa suspendarea procesului - repunerea acestuia

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Un sofer m-a dat in judecata la Timisoara,in anul 2014, deoarece acolo isi are el domiciliul. In feb 2015 s-a suspendat prcesul in baza art 411 alin 1 pct 2 din CPC, deoarece acesta nu s-a mai prezentat la proces, (probabil a plecat ca sofer pe extern si nu a mai putu veni), din pacate acum si-a adus aminte de mine si a repus dosrul pe rol. Sediul firmei este in Constanta, pot solicita mutarea dosarului la sediul firmei, in jud Constanta? Ma putetia juta cu un model de cerere invocand lipsa competentei teritoriale?

Problema este ca acest sofer are la Frauda deschis si un dosar penal, deoarece acesta mi-a furat 1600 litri de motorina, invocand furtul cardului.

Va rog din suflet ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:29, 6 Octombrie 2015
Cand a fost repus pe rol,in ce luna?Conform art.416(1)NCPC,orice cerere se perima daca a ramas in nelucrare din motive imputabile partii, timp de 6 luni.Conform art.116 NCPC Reclamantul are alegerea intre mai multe instante deopotriva competente.
Cererea a fost repusa pe rol in luna septembrie, iar primul termen il avem in aceasta luna, dosarul este din 2014, iar suspedarea avut loc pe 04.02.2015.

Iar eu ca parata in dosar nu pot solicita schimabarea instantei?Doar el, reclamantul?

Va multumesc mult!!
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
vdeny, utilizator
Repunerea pe rol este tardiva, cererea s-a perimat pe data de 04.08.2015(daca datele comunicate sunt corecte),invocati in intampinare perimarea.
da, datale sunt corecte:
04.02.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CM9
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Suspendat în baza art.411 alin. 1 pct.2 cpc
Document: Încheiere - Suspendare 04.02.2015

si in prezent:

21.10.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: CM9
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

Credeti ca am sanse cu invocarea perimarii?

Va multumesc din suflet....Mult succes in tot ceea ce faceti!!
Invocati perimarea.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)
constată perimată cerere iulia200382 iulia200382 Buna ziua as avea si eu nevoie de ajutor sa stiu ce as putea sa fc,de un an de zile ma judec ptr custodia fiului meu.Am deschis prces la craiova dar din cauza ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)