Buna ziua. In noiembrie 2010 am fost angajată pe perioada determinată la un spital medical din oras, ca asistent medical generalist. In noiembrie 2013 am susținut si promovat examenul de grad principal. In luna aprilie 2014 am depus adeverința care susținerea si promovarea acelui examen, dar de la serviciul RUNOS mi s-a spus ca deoarece sunt angajată pe perioada determinată nu pot fi plătită ca asistent medical cu grad principal. In luna februarie a acestui an 2015 am participat la concurs pe perioada nedeterminată, de asistent medical cu vechime. Când am depus acel dosar mi s-a impus sa depun o declaratie scrisă cum ca mi s-a adus la cunostinta faptul ca acel post nu e cu grad principal. Am susținut si promovat acel examen dar nici pana acum , in luna octombrie nu a fost modificat postul in asistent medical cu grad principal si implicit salariul a rămas la 40% din grila. Ce temei legal am pentru aceasta situație , si anume a fi încadrată ca asistent medical cu grad principal si eventual dus salariul la grila maxima? Va multumesc anticipat.
Dupa promovarea acelui examen am semnat un nou contract de munca, dar salariul a ramas acelasi. Despre promovarea in asistent medical cu grad principal nu mi s-a spus nici o data, cam de cand as putea intra in plata. La asta ma gandeam, daca exista un temei legal in baza caruia sa cer modificarea incadrarii. Multumesc.
HG nr. 286/2011 - aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar
Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara. (2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite
Legea nr.284/2010
art.26
....
(4) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărâre a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice. (5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
....