avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil 1 luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil 1 luna

Buna ziua , pentru a intra tatal in concediu se iau in calcul ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului?Sotul meu are contract pe perioada nedeterminata insa cu intreruperi pe timp de iarna când nu se lucreaza.As vrea sa stiu daca este eligibil sau nu pt a intra in concediu de crestere copil pe 1 luna?Daca nu este eligibil cum trebuie sa procedam , cum anuntam AJPIS? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:53, 6 Octombrie 2015
Mergeti la AJPIS cu o adeverinta fiscala (de la ANAF) prin care sa demonstrati ca sotul nu a avut venituri salariale in toate cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si solicitati sa primiti indemnizatia si pe luna 24 de la nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare in continuare indemnizatie crestere a copilului aco1978 aco1978 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: Intrucat nu am stagiu de cotizare neintrerupt 12 luni inainte de nasterea copilului as dori sa aflu ce ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate cu indemnizatie zero Christiana30 Christiana30 Buna ziua, Ma aflu in concediu maternitate iar angajatorul mi-a spus ca acesta nu se plateste pentru ca in ultimul an anterior concediului de maternitate ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil de o luna pentru tata AlinaPaula AlinaPaula Buna seara, ma aflu in concediu de crestere copil, de 2 ani copilul s-a nascut pe data de 18 04 2013, eu urmand sa ma intorc la munca pe data de 17 04 2015, ... (vezi toată discuția)