avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua! Am primit azi un proces-verbal de constatare in urma unui dosar de executare silita,de la un birou judecatoresc,in urma neachitarii unui credit bancar.Tin sa mentionez ca de doi ani de zile sunt in cautarea unui loc de munca(toti angajatorii cauta persoane tinere),deci momentan nu am nici un loc de munca,nu am nici un venit,am in intretinere un copil minor de pe care nu primesc alocatie,nu am bunuri de nici un fel. Locuiesc cu parintii in apartamentul acestora, parintii fiind pensionari. In aceasta situatie ,cum sa procedez pentru a nu avea probleme?
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 00:21, 7 Octombrie 2015
Dacă nu aveți bunuri și/sau venituri, executorul nu are ce vă face. Nu puteți avea alte probleme, față de cele pe care le aveți deja.
Nu aveti ce face,daca nu aveti venituri/bunuri mobile/imobile pe numele dvs. nu are ce executa, veti avea probleme la primele venituri/bunuri mobile/imobile pe numele dvs(donatie,mostenire)
Atunci cand va veti angaja (acest lucru se va intampla la un moment dat!), executorul va infiinta poprire pe salariu, chiar daca acum nu aveti un loc de munca sau nu aveti in proprietate bunuri (deocamdata).
De aceea, este bine sa depuneti o contestatie la executare, in termen de 15 zile de la data primirii actului de la executorul judecatoresc, la judecatoria de la domiciliul dvs.
In contestatie mentionati toate motivele pt care apreciati ca executarea silita ar trebui anulata de judecator.
Faptul ca acum nu aveti venituri sau bunuri care pot fi suspuse executarii silite, nu inseamna ca dosarul de executare se inchide.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
Iulia Blaja, Avocat
Nu vad nici un rost sa formulati contestatie la executare, daca nu aveti nici un temei in acest sens.
Aveti in vedere faptul ca formularea unei contestatii nu suspenda executare. Executarea se suspenda doar daca solicitati acest lucru si platiti o catiune ( valorile cautiunii le gasiti in art. 719 alin. 2 si 3 Noul Cod de Procedura Civila), si daca instanta constata ca sunt motive temeinice pentru suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei dvs.
In rest formularea unei contestatii stiind ca executarea este temeinica nu face decat sa genereze noi costuri pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen executare silita d_ella d_ella buna ziua, va rog din inima sa ma ajutati cu un sfat o idee... in anul 2009 m-am inscris la un curs de masterat, incheind un contract cu cei de la ... (vezi toată discuția)
Sunt terminat- imposibilitate plata sulta Toma Florin Toma Florin am terminat un partaj in care trebuie sa-i dau fostei sotii sulta in valoare de 75000ron,eu nu muncesc iar acesta sulta revine din imbunatatirile unui imobil ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu gabisanda gabisanda 1. Un contract de credit care sufera modificari este luat in intregime cu toate modificarile in cazul stabilirii titlului executoriu pentru executare? 2. ... (vezi toată discuția)