avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... patronul de taxi refuza sa imi dea asigurarea rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

patronul de taxi refuza sa imi dea asigurarea rca

buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea problema: acum cateva zile am avut un accident cu un taximetrist, am ajuns si la politie deoarece patronul acestuia nu vrea sa imi dea asigurarea sa imi pot repara masina. am fost la firma de asigurare cu actele date de politie si au spus ca trebuie sa astept 15 zile parca sa isi dea acordul asiguratorul pentru a putea incepe reparatiile. Mentionez ca nu a fost din vina mea accidentul si as avea inrebarea:
- ar putea asiguratorul sa refuze dosarul de dauna???? ceva sfaturi???

multumesc
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 08:56, 7 Octombrie 2015
Poliția a constatat contravenția? Poliția ar fi trebuit să vă dea o copie de pe asigurarea RCA. Mergeți acolo și solicitați copie de pe asigurare.
daa, am de la politie copie dupa asigurare, copie talon o adresa catre firma de asigurare de la politie.......etc, intrebarea este daca asiguratorul imi poate refuza dosarul deoarece in "adresa de la politie exista o parte in care patronul taxiului a scris NU incuviintez ca despagugirea datorata persoanei pagubite sa se stabileasca pe baza intelegerii intre parti cu acordul societatii de asigurare si numele societatii", sa intelegeti aceasta este o adresa de la politie tipizata si el (patronul) a scris doar acel NU, pe mine ma intereseaza daca firma de asigurare imi poate refuza dosarul, multumesc

PS: nu m-am exprimat nici eu bine la subiect dar, pe acea adresa de la politie este scris doar acel NU, ca nu isi da acordul sa pot folosi asigurarea
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
paul1980, utilizator
La asigurător trebuie să duceți asigurarea și celelalte acte precum și procesul verbal de constatare a contravenției din care rezultă culpa celuilalt șofer. Asigurătorul nu ar avea de ce să vă respingă dosarul de daună deoarece fapta a fost constatată la poliție.
ok, multumesc de raspuns si pentru timpul acordat, o seara buna!
Din pacate, daca proprietarul autovehicului a scris in procesul verbal ca nu este de acord cu despagubirea in baza politei RCA, societatea de asigurari poate refuza deschiderea dosarului de dauna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere daune accident rutier usor mihai1catalin mihai1catalin am fost implicat intr-un accident, persoana implicata nu a venit la politie, am depus o plangere, intr-un final politia la gasit si a venit la sectia de ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier -se refuza acordarea de asigurare de catre vinovat Viorica.1956 Viorica.1956 Buna ziua, astazi am avut un accident cu un taximetrist care a oprit sa ia o clienta , pe o straduta din spatele blocurilor, am oprit in spatele lui cu vreo ... (vezi toată discuția)