Sotul meu a mostenit dupa decesul tatalui sau, cetatean german, 1/6 dintr-un imobil in Germania. La data decesului tatalui au ramas ca mostenitori: sotia lui, cele 2 fiice, cetateni germani si sotul meu, cetatean roman. A murit si sotia tatalui decedat si sotul meu. Cele doua surori m-au contactat pentru a face succesiunea pentru imobilul din Germania, cu mentiunea ca una dintre ele ar dori sa prea casa cu despagubirea celorlalti mostenitori si daca sunt de acord sa le trimit un acord autentificat de notar, certificatul de deces si cel de mostenitor si ca pana nu le trimit toate documentele ele nu pot incepe procedura de succesiune. Eu nu am nimic impotriva, insa inca nu s-a facut o evaluare a casei, iar notarul mi-a spus ca am nevoie de evaluare pentru a vedea suma ce mi-ar reveni, iar daca suma nu este una care sa imi convina, eu pot cere vanzarea casei pentru a scoate cel mai bun pret. Eu le-am trimis o copie dupa cerificatul de deces si dupa certificatul de calitate de mostenitor. As dori sa stiu care este cea mai buna solutie si cum sa procedez. Va multumesc!
Succesiune
bia_bia
Buna ziua.Am probleme si multe intrebari privind o succesiune.Sa va povestec. Mama mea a murit in 2005, iar bunicul meu(tatal mamei mele) a murit anul acesta ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii
dacon
Buna ziua. Au trecut 8 ani de la decesul tatalui.Am dori sa aflam cum putem rezolva onorabil dorinta mamei: Suntem doua surori, iar mama doreste ca una dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie
doru58
Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)