avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de mandat - plata zile CO neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de mandat - plata zile CO neefectuate

Buna ziua,

In situatia in care directorul unei societati renunta la mandat, i se vor plati zilele de concediu neefectuate in ultimii de 3 ani?
Conf. contractului de mandat are dreptul la 45 de zile de C.O., i s-au retinut lunar contributiile la stat.
Conform Codului muncii i se platesc zilele de CO neefectuate, dar temeiul legal al contractului este Legea societatilor comerciale si Codul civil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 7 Octombrie 2015
Contractul de mandat nu este supus legisltiei muncii si , prin urmare, art.146 alin.3 C.mun. nu devine incident in situatia mentionata de dvs.
Am mentionat faptul ca temeiul legal este C.Civ. si Legea societatilor comerciale. Daca era in temeiul Codului muncii i se plateau.
Intrebarea era: fiind un contract de mandat, se platesc zilele de concediu neefectuate?
Nu i se platesc daca nu este stipulat in contractul de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna neefectuat directori cu mandat in societati comerciale volia volia INTREBARE : daca se poate plati , la cererea scrisa a directorului , de catre societate c/v concediului neefectuat pentru mandatul care a incetat ? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la iesirea la pensie. neculai29 neculai29 Mentionez ca in luna septembrie 2015 am iesit la pensie si mai aveam de efectuat 6 zile de C.O. pe anul in curs din cele 20 . Mai am dreptul la plata celor 6 ... (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)