Nu voi intra in foarte multe detalii referitor la relatia noastra de casnicie.
Eu, tatal, sotia mea si fiul nostru (3 ani jumate) suntem toti 3 cetateni romani si canadieni.
Copilul a trait 90% din viata lui in Canada. De un an de zile suntem separati si am incercat continuu sa ajung cu ea la notar sa desfacem casatoria si sa stabilim clar responsabilitatile fata de copil. Nu am reusit nicicum, iar in aceasta toamna, am "prins-o" in Romania. Nu i-am dat acordul meu copilului sa paraseasca tara si am depus o cauza de divort la Jud. Oradea prin care am cerut stabilirea domiciliului copilului la mine. Sunt foarte nemultumit de cum creste si educa copilul si i-am spus ca ori voi incerca eu sa-l cresc ori ramane si ea aici si-l crestem impreuna.
In fine, s-a dus la Ambasada Canadei si le-a spus ca ea are custodia copilului, asa ca a fost instiintata de posibilitatea depunerii unei cereri de returnare a minorului in baza Conventiei de la Haga.
Acum, copilul este la ea si eu l-am vazut o singura zi din cele 3 saptamani trecute de cand ei sunt in tara. Refuza categoric sa mai vb cu mine si sa-mi mai permita sa vad copilul. Am citit o multitudine de cazuri de rapire internationala de minori, dar nu am mai gasit asemenea situatii.
Are cineva cunostinta de cauza de vreun caz similar sau are cineva o parere daca aceasta cerere de returnare va fi admisa sau respinsa de catre Ministerul Justitiei?
Din ce mi-a spus o avocata ar fi niste probleme de necompetenta in cazul in care acest caz va fi trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti. Toti 3 fiind in tara, ea zice, cu jumatate de gura, ca e de competenta Judecatoriei Oradea ( noul Cod de Procedura Civila art 1080 1(1), 2 (1), 2 (4).
Astept pareri....
In acest caz, ce se va intampla cu cererea de returnare facuta in baza Conventiei de la Haga. Din ce am citit, acestea sunt de competenta Tribunalului Bucuresti. Isi vor declina competenta in favoarea Judecatoriei Oradea?
Divort
ContSters323166
Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii. Sunt din Targoviste, sunt casatorita si am 2 copii minori . As vrea sa divortez si as vrea ... (vezi toată discuția)