Am cautat alte topicuri asemanatoare dar nu am gasit ceva care raspunde exact intrebarii mele.
Sora mea este divortata de doi ani. Au facut-o usor , prin notar . S-au inteles in privinta a toate fara prea mare tam -tam , plus ca sora mea inca ea in soc dupa fuga fostului cumnat de acasa cu o fetita mai tanara decat el.
Pensia alimentara s-a stabilit a fi 800 lei pentru ambii copii , 4 ani respectiv 2 ani. Pensia a fost stabilita de el.
In acesti 2 ani banii au venit cum au venit.
Problema este ca sora mea nu poate sa se descurce cu salariul ei plus pensia,iar fostul sot nu vrea sa plateasca mai mult.
Fostul sot se ocupa cu cantarile pe la evenimente, nunti , botezuri, etc si nu are veniturile declarate.
INTREBAREA MEA .
Cum putem sa dovedesc veniturile lui care depasesc 15 mii euro an?
Astfel ar putea fetele primi 33 % din venituri si ar avea sansa la o viata decenta si o educatie.
Tin sa mentionez ca el nu se ocupa de copii deloc.
Care este calea legala care reglementeaza activitatea lui.
Imi puteti da cat mai multe informatii pe tema cum pot sa dovedesc banii pe care ii face?
Uneori incheie contracte pe sume modice dar valoare adevarata este mult mai mare.
Uneori banii sunt livrati in mana .
Au venit cum au venit.. au venit sau nu ?
Cat nu aveti cum dovedi ca venitul lui e mai mare de 2400 de lei lunar si constant, nici pensia nu va fi mai mare.
Dacă întârzierile sunt mari, faceți o somație tatălui, prin care să-i puneți în vedere să plătească pensia de întreținere, în caz de neplată urmând să depuneți o plângere penală pentru abandon de familie. Trebuie să-i mai comunicați că, în vederea dovedirii relei credințe în executarea obligației de plată a pensiei, o să solicitați poliției să facă verificări asupra modalităților de obținere a veniturilor.
În vederea stabilirii pensiei de întreținere trebuie probate veniturile obținute de către debitorul obligației de întreținere, ori în cazul dvs e practic imposibil.
Plateste impozite la venitul declarat in contracte. Nu reuseste statul sa il prinda cu mai mult pt a-i lua impozit , credeti ca puteti dovedi dvs cat castiga ? Eu cred ca nu.
Mai degraba dovedeste el ca s-a lasat de meserie si va plati pensie raportat la salariul minim, adica vreo 260 de lei.
Abandon
ralu_2008
in cazul in care parintele care este obligat la plata pensiei de intretinere nu o duce la indeplinire pt ca nu are venituri cum poate fi dovedita totusi ... (vezi toată discuția)