avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Scaderea (expirarea) cartii de identitate in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Scaderea (expirarea) cartii de identitate in Italia

buna seara tuturor avocatilor si multumesc anticipat pt raspunsuri.imi scade cartea de identitate dar am o problema.eu m-am casatorit in italia ,in romania eu nu am depus nici un act precum sunt casatorita.acu imi scade cartea de identitate si imi cer certificatul de casatorie romanesc cum il obtin cum sa procedez eu nu pot ramane mai mult de o saptamana in romania cat dureaza sa obtin certificatul de casatorie sau spuneti-mi ce sa fac,multumesc mult nadia
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:00, 8 Octombrie 2015
"Scaderea" = vreti sa spuneti ca expira CI romanesc si va cer certificatul de casatorie pe care nu il aveti din Romania. In aceste cazuri trebuie sa va adresati serviciilor de evidenta populatiei si anume la starea civila si sa spuneti ca v-ati casatorit pe teritoriul strain si trebuie sa va schimbati CI care este cred din Romania. Certificatul de casatorie din Italia este valid in Europa (dar cred ca dumneavoastra cereti CI din Romania ca sa pastrati cetatenia romana ?) , Faceti dovada casatoriei si obtineti alte acte necesare dupa din Romania sau Italia . Daca vreti CI din Italia cu dovada casatoriei obtineti cetatenia italiana fara probleme si nu trebui sa mai faceti decat sa anuntati evidenta populatiei de acest fapt ca sa fie clara situatia dumneavoastra ca cetatenie (romana sau italiana). Succes si felicitari.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ispires, utilizator
da imi cer scuze poate m-am exprimat gresit imi expira CI romanesc ,am deja cetatenie italiana dar vreau sa fiu in regula cu documentul romanesc.multumesc mult
N-aveti cum sa rezolvati intr-o saptamana si cu certificatul de casatorie si cu cartea de identitate.
Cat de aproape e termenul de expirare al cartii de identitate? Daca puteti pleca cu ea din tara
puteti rezolva prin consulat atat certificatul de casatorie romanesc cat si cartea de identitate.

Acestea sunt actele/documentele de care aveti nevoie pentru certificat:
[ link extern ]

Apoi se poate rezolva si cu cartea de identitate, printr-o procura speciala facuta tot la consulat cuiva din tara care sa depuna actele si sa ridice CI in locul dvs.

Din pacate aceste variante sunt mai costisitoare decat daca le-ati rezolva in Romania.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)
Divort si cetatenie Smilea Smilea Buna,sunt casatorita cu un American,avem o fetita de doar 6 luni fetita am nascuto in Italia in baza militara,are cetatenie americana,intrebarea mea este,cum ... (vezi toată discuția)