avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posibil inselat sau pacalit de cameraman
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posibil inselat sau pacalit de cameraman

Buna ziua ,
As avea si eu o intrebare , poate ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau sa ma indrume intr-un fel .
Am facut un contract de mana cu un cameraman ce a filmat si facut poze la nunta noastra .In contract era prevazut obiectul seviciului + plata ce urma sa o fac .Termenul de executie era de 30 de zile de la eveniment .Desi au trecut cele 30 de zile si mai mult ... de la eveniment .I sa oferit acestuia un avans de 100 ron ,la semnarea contractului (cu 9 luni inaintea evenimentului) si apoi dupa eveniment 50%din valoarea contractului . Dupa data filmarii , dupa un timp de 3 saptamini cameramanul a inceput so dea in balbaiala ,gen .... nu sunt gata materialele , ca sa defectat PC-ul pe care vroiam sa le fac mai repede pentru tine , ca am probleme , ca mama e in spital ....pina ce acum nici la telefon nu mai raspunde , si nici la adresa de corespondenta de pe internet .
Risc sa ramin fara nici o poza si nici un video de la cel mai important eveniment din viata .
Intrebarea mea este daca acctionez aceasta persoana in judecata ce voi reusi sa fac ?
Mentionez ca "paratul" este persoana fizica .
Pentru ca nu si-a respectat termenul de executie a seviciilor prevazut in contractul incheiat si pentru ca risc sa ramin fara materialele pentru care am platit 50% din valoarea lor , as avea posibilitatea pe cale juridica sa fac ceva ?
Mentionez ca avansul de 100 ron este prevazut in contract , dar restul ce i-am dat nu am primit nici o chitanta pe suma inmanata .
Pot cere acestuia daune pentru nerespectarea termenului de executie si posibila inselatorie (daca nu mai da nici un semn asa vum face de 2 saptamani incoace ???
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gica2015 , utilizator 03:00, 5 Ianuarie 2016
Solutionarea in instanta presupune o perioada mai lunga pentru solutionare
Initial notificati oficial persoana in cauza cu obligatia achitarii obligatiilor asumate,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca persoana refuza sa se achite de obligatii,parcurgeti procedura prin mediator
Ultima varianta ramane actiunea in instanta de judecata
Succes !
Va multumesc pentru raspuns
Buna seara si La multi ani pentru anul 2016

Nici pana acum acel cameraman nu si-a indeplinit datoria de a face acele poze si acea filmare din ziua nuntii ce a avut loc pe data de 15 August 2015 .
In cele ce urmeaza o sa depun o plingere la politie pentru inselaciune , urmand apoi sa-i inaintez un proces . Cred ca acel cameraman nu mai are pozele si filmarea facute la nunta , si probabil ca de aceea nici nu mai raspunde la telefon si nu mai da nici un semn .
La ce lege si articol s-ar incadra toate acestea fapte mentionate pina acum ........nerespectarea termenului de executie prevazut in contractul incheiat , si mai ales sa nu mai aiba pozele si filmarea (de care ne e cel mai frica ca nu le are ) ? .....daca ati putea sa-mi raspundeti .
Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu contract prestari servicii Andreisbrv Andreisbrv Buna ziua, Am rugamintea ca, daca aveti timpul necesar, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 16.11.2015 am incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Poze nunta pierdute si intarziate. Mares Madalin Mares Madalin Buna ziua ! In urma cu 3 luni am avut nunta, ca la orice nunta am avut si fotografi. Doar ca acestia ne-au creat probleme cum ar fi: - termenul de livrare ... (vezi toată discuția)
Fotograf profesionist, am prestat servicii la o nuntă iar după predare am fost amenințat deși am executat în întregime contractul. cum mă pot proteja? bobemihai bobemihai Buna ziua. Am o mica problema dar care imi da batai de cap. Ca fotograf de evenimente am fost solicitat pentru o nunta in zona Pantelimon Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)