Buna ziua ! lucrez ca bucatar calificat la o gradinita de stat si de mai bine de 2 ani sunt in conflict de munca cu conducerea care m-a tot hartuit sa ma dea afara .Anul trecut am deschis 2 procese, unul pentru o sanctiune disciplinara si unul pentru scaderea calificativului anual ,procese inca pe rol. Anul acesta au venit cu un act aditional la CIM pe care am refuzat sa-l semnez si l-am contestat .Conducerea a introdus sarcinile din acest document si in ROI inainte de a sti daca le accept si au inceput hartuirea mea ca nu respect sarcinile date ,programul schimbat din actul aditional contestat ,ROI, in urma carora m-au cercetat disciplinar si mi-au desfacut discplinar CIM pe motive false ca vorbesc vulgar si am o atitudine recalcitranta ,ca nu ma subordonez conducerii ,ca ma sustrag de la indeplinirea sarcinilor de serviciu ,in total 10 motive ,8 din ele fiind legate practic de sarcinile din actul aditional contestat. Am sesizat de nenumarate ori conducerea in scris, asupra a zeci de nereguli din unitate ,cele mai multe legate de indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu a magazionerei care-mi este si sef ierarhic si de care activitatea mea este legata si am cerut respectarea legii si a normelor sanitare Aceasta a facut si ea foarte multe sesizari mincinoase ,impreuna cu alti angajati care de frica sa nu fie dati si ei afara ,au semnat acele hartii in urma carora am fost si data afara.
Va rog sa-mi spuneti ce sanse am la proces in fata minciunilor din hartiile lor ? se va lua in calcul ca in fapt toate sunt legate de acel act aditional contestat si pe care am refuzat sa-l execut ?va multumesc frumos
Din cele mentionate de dumneavoastra reiese ca sunteti o persoana care vrea sa isi indeplineasca sarcinile de munca cat mai bine si atitudinea dumneavoastra deranjeaza anumite persoane \"puse\" mai bine ierarhic in conducere. In aceste cazuri, exista posibilitatea sa anuntati impreuna cu ceilalti colegi sindicatul (daca aveti incredere) , cele dininvatatmant si acestea trebuie sa va sustina trimitand un jurist care sa aplaneze conflictul sau care sa va reprezinte in instanta. Daca aveti cotizatiile platite la sindicat, ceea ce se face direct din salaraiu (fara sa intrebe) atunci aveti toate drepturile sa fiti sustinuti. Sunt mai multe sindicate in invatamant. Alta solutie. Nu renuntati si anuntati institutiile statului (inspectoratul scolar mai intai pentru a face cercetari) si impreuna cu colectivul, (colegii) explicati cele mentionate aici. Munca in colectiv nu este sclavie si amenintarile si hartuirea se pedepsesc legal iar in democratie supunerea in fata superiorilor nu exista. Sunt doar relatii de munca si ierarhii care trebuiesc respectate conform organizarii functiunii respective si a respectarii sarcinilor din fisa postului. Daca va permiteti, puteti sa incercati si cu un avocat specializat in dreptul muncii si atunci se rezolva dupa ce se fac verificari. Succes si nu va lasati, acele persoane au interese ascunse (dupa cum relatati) in acea gradinita si este posibil sa vrea sa isi aduca persoane supuse lor. In cazul in care nu reusiti, sa anuntati colectivul parintilor pentru a fi cu constiinta impacata. Eu am renuntat amenintat de directoarea de atunci a unui colegiu (fiind singur in acel colectiv pe meseria mea) si nevrand sa deranjez. Am gresit dar oricum dupa, a fost schimbata directoarea colegiului.
Va multumesc pentru raspuns. Este adevarat ca sunt interese ascunse . Anul trecut am sesizat Inspectoratul scolar, ITM-ul, DSP-ul si Sindicatul invatamantului care au musamalizat situatia ,mai mult ,m-au discreditat in fata celorlalti atat pe mine cat si pe colega mea care este in aceeasi situatie. Sindicatul a spus chiar sa ne dea afara daca nu ne supunem conducerii si regulilor ei . Am de gand sa merg la presa si sa fac totul public,apoi sa contest decizia de desfacere a CIM in tribunal. Nu stiu insa daca am sanse in fata minciunilor lor :(
Spor de merit
ContSters56278
Pe ce baza poate un srl sa acorde spor pt indeplinirea comlpeta a sarcinilor de serviciu sau a normei de lucru (stabilita prin ROI )? Prin decizia conducerii ... (vezi toată discuția)