avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... wc la reteaua pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

wc la reteaua pluviala

Buna ziua, de 5 ani locuim intr.un apartament ce are wc-ul cu scurgerea pe pluviala. N.am facut noi aceasta modificare, nici proprietarul de la care am cumparat, locuinta a avut mai multi proprietari. Nu avem documente(acord scris al celorlalti locatari, vreo aprobare de la stat), insa administratorul/presedintele stiau de modificare si probabil au fost de acord. Modificarea exista de cel putin 10 ani. De curand a existat o problema(canalizarea s.a infundat - nu stiu exact, mai ales presedintele este un om care incepe sa latre in loc sa rezolve pe cale amiabila, sa.ti explice) si vina "a fost a noastra" ca n.a plouat toata vara, de parca nu s.ar fi putut infunda si din alte motive sau nu se mai putea desfunda. Au incercat sa remedieze singuri problema, nu au putut si a doua zi venit cineva competent si a rezolvat. Intrebari: Noi suntem buni de plata pt orice? doar noi , nu si ceilati locatari? Am incalcat vreo lege? Au dreptul sa ne oblige sa modificam instalatia? Le.am spus de vreo 2 ori cand au fost ploi puternice(suntem la parter) , ca mi.au refulatat chiuvetele(bucatarie+baie) se ridicase apa si in vasul wc, deci poate era deja ceva mai infundat, dar nu au luat nici o masura.
Cel mai recent răspuns: recl0m0tie , utilizator 23:52, 10 Octombrie 2015
Conform dispozitii in vigoare proprietarul nu poate schimba destinatia si aspectul partii comune de constructii si instalatii din condominiu fara acordul asociatiei de proprietari
Pentru a preintampina situatiile neplacute desfasurati demersuri pentru a executa evacuarea wc in pozitia prevazuta de proiectul tehnic al constructiei
Chiar daca nu ati executat dv modificarea ,dv suportati consecintele neplacute
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu canalizarea la asociatia de proprietari dorel13 dorel13 Apartamentele de pe coloana unei scari de bloc au urmatoarea problema: Cel de la ultimul etaj a desfiintat conducta de scurgere de la chiuveta si WC din ... (vezi toată discuția)
Racordare wc la coloana de apa pluviala mgherghel mgherghel Buna ziua, doresc sa intreb care ar fi legea care se incalca daca se racordeaza cineva pe o coloana de apa pluviala cu o toaleta (wc). Inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)