avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Încadrarea unui funcționar public după pensionare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Încadrarea unui funcționar public după pensionare

Sînt funcţionar public şi pe data de 20.10.2015 ies la pensie limită de vîrstă. Am cerut să mi se facă un alt contract de muncă după pensionare să pot cumula pensia cu salariul şi mi s-a spus că nu se poate că de fiecare dată cînd cer angajarea, intervine pensionarea şi nu mă pot angaja şi funcţionarii publici nu se mai pot angaja......este adevărat? Lucrez într-o primărie. Ce să fac în situaţia aceasta, să merg la Agenţia Funcţionarilor Publici şi să fac contestaţie?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:18, 12 Octombrie 2015
Raportul dvs de serviciu va inceta de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

In acest sens, pentru o noua angajare a dvs. va trebui sa se organizeze concurs/examen.

Art. 57 din Legea nr.188/1999
(1) Recrutarea in vederea intrarii in corpul functionarilor publici se face prin concurs, in limita functiilor publice vacante rezervate in acest scop prin planul de ocupare a functiilor publice.
...

HG nr.286/2011
Art. 1. — (1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale se face prin concurs sau examen, in limita posturilor vacante sau temporar vacante prevazute in statul de functii.
....
ComanescuGabriela a scris:
(...) şi funcţionarii publici nu se mai pot angaja......este adevărat? Lucrez într-o primărie. Ce să fac în situaţia aceasta, să merg la Agenţia Funcţionarilor Publici şi să fac contestaţie?

Asta este chiar părerea A.N.F.P., așa că faceți contestație degeaba. Odată ce raportul de serviciu a încetat de drept la data îndeplinirii condițiilor de pensionare pentru limită de vârstă, un funcționar public nu mai poate fi numit niciodată într-o altă funcție publică.

Puteți să mai ocupați doar un post contractual, nu o funcție publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)