avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu minor

buna ziua am si o problema si as dorii un sfat.
sunt in divort cu sotul iar in prima instanta s-a stabilit domiciliul fetitei noastre minore de 6 ani la tatal in italia si exercitarea drepturilor parintesti in comun . ulterior am facut apel dar inca nu am primit un termen. in luna august sotul a revenit in tara cu fetita iar cand a vrut sa se intoarca in Italia a constatat ca nu mai poate fara acordul meu. ptr. aceasta cauza a introdus o cerere de ordonanta presidentiala ptr. suplinire acord dar a cerut doar suplinirea acordului ptr. schimbarea pasaportului fetitei care este expirat din 2013 fara sa ceara si acordul iesirii din tara.
vreau sa stiu daca sotul meu poate parasii tara cu fetita in aceste conditii: hotaratea in care s-a stabilit domiciliul fetitei la tata in italia desii este executorie nu este definitiva si irevocabila deoarece eu am facut apel , s-a dispus exercitarea drepturilor parintesti in comun iar hotararea ptr. suplinirea acordului s-a admis doar ptr. schimbarea pasaportului cea ce a cerut in instanta . vreau sa stiu daca nu ar avea NEVOIE SI DE O PROCURA DE LA MINE CU PRIVIRE LA ACORDUL MEU DE A CALATORII IN STRAINATATE sau ii este deajuns pasaportul .
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:09, 9 Octombrie 2015
Are nevoie de acordul dvs sau va trebui sa faca alta cerere la instanta.
sotul meu spune ca in italia a facut la notar o procura in care a inputernicit-o pe bunica paterna sa calatoreasca cu minora dus si intors . aceasta procura a fost intocmita in baza unei hotarari de la tribunalu din italia la care eu am fost condamnata la 6 luni cu sspendare si 300 euro amenda ptr. abandon . hotarare ptr. care nu s-a facut cerere de recunoastere in Romania si eu nici nu am vazut-o ptr. ca nu am primit nmc acasa . el zice ca poate iesi din tara cu procura aceia...
nu il ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)
Despre custodia copilului Sweet_flory Sweet_flory Sunt divortata de un an de zile,divorț legalizat in Danemarca, nu in Ro, amandoi munceam in Dk, dar el sa hotarat sa se reîntoarcă în Ro ; împreună avem ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor! dana 50 dana 50 buna ziua ar putea cineva s-a imi dea un sfat ,problema este urmatoarea ,eu sunt divortata si am o hotarire definitiva si irevocabila in care mi-a fost ... (vezi toată discuția)