avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Facturare venituri din alta perioada
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Facturare venituri din alta perioada

Buna ziua.
La luna septembrie 2015 trebuie sa intocmesc o factura care are ca obiect prestatii efectuate in perioada ianuarie-iunie 2015.
Cum procedez cu declararea acestei facturi in D300 si D394?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:13, 20 Octombrie 2015
Nu stiu la ce prestatii va referiti, dar oricum, ordin 1802/2014 precizeaza ca:

Venituri din prestarea de servicii
446. -
(1) Veniturile din prestări de servicii se înregistrează în contabilitate pe măsura efectuării acestora. Prestarea de servicii cuprinde inclusiv executarea de lucrări şi orice alte operaţiuni care nu pot fi considerate livrări de bunuri.
(2) Stadiul de execuţie al lucrării se determină pe bază de situaţii de lucrări care însoţesc facturile, procese-verbale de recepţie sau alte documente care atestă stadiul realizării şi recepţia serviciilor prestate.


Iar Codul fiscal:


ART. 134^1 Faptul generator pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii

(7) Prestările de servicii care determină decontări sau plăţi succesive, cum sunt serviciile de construcţii-montaj, consultanţă, cercetare, expertiză şi alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcţie de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.

Veniturile si tva-ul trebuiau inregistrate conform celor de mai sus. Implicit si factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile BOTTYCELLY BOTTYCELLY O societate comerciala are incheiate contracte de prestari servicii de paza cu societati aflate in reorganizare sau lichidare. Conform contractelor incheiate, ... (vezi toată discuția)
Factura de avans ion g ion g Am urmatoarea problema pt.care va rog sa ma ajutati.Am facturat unui client un avans pt.o lucrare pe care l-am incasat.TVA-ul l-am platit dar intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Neemitere factura la timp sory695 sory695 Nu am emis factura la timp datorita neintelegerii cu beneficiarul asupra sumei [prestari servicii]. Ce sanctiune ma asteapta? Este vb de sfarsitul luni august. (vezi toată discuția)