avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

buna ziua,va rog,cumpar un teren,pe care in urma cu ceva ani am ridicat casa familiei,va rog as putea face contractul de vanzare pe numele copiilor,unul este major al doilea inca este minor,cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 13:12, 16 Octombrie 2015
Copilul major poate semna contractul de vanzare cumparare in nume propriu.
In ce priveste copilul minor, se disting urmatoarele situatii:
- daca are sub 14 ani semneaza parintii in numele copilului;
- daca are peste 14 ani semneaza atat copilul cat si parintii.
In ambele cazuri, avand in vedere ca incheierea unui contract de vanzare cumparare este un act de dispozitie, va fi necesara autorizarea instantei de tutela/autoritatii tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un imobil unei persoane minore? eu12345 eu12345 buna ziua! va rog frumos, care este raspunsul la intrebarea din titlu? este vorba despre un imobil proprietate 50/50 sot si sotie si de comun acord sotii ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament daniela_busuioc2007 daniela_busuioc2007 vreau sa trec apartamentul pe numele nepoatei mele (vanzare-cumparare) dar sa nu poata sa il vanda fara semnatura mamei, cum pot face asta astfel incat mama ei ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)