avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calcul ora deces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calcul ora deces

La ora 8,55 temperatura intercostala era de 21,5 grade celsius la o temperatura a mediului de 15 grade, iar in orele anterioare temperatura mediului a fost de 10-11 grade. Ma puteti ajuta cu ora aproximativa a decesului. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:50, 11 Octombrie 2015
Calcularea orei cand s-a produs decesul,se poate stabili si după temperatura corpului pe baza unor calcule matematice, proprii legii racirii, exprimate intr-o ecuatie exponentiala.
Sunt mai multi factori care se au in vedere pentru stabilirea orei decesului ex suportul pe care s-a aflat decedatul=pamant,iarba,beton,poliester,sticla,etc,perioada scursa de la deces la gasirea decedatului,etc
Pentru precizarea orei decesului se iau in calcul constitutia decedatului,gras/slab,afectiuni existente la momentul decesului,etc
De regula se utiliozeaza ca baza de calcul temperatura prelevata din anumite zone anatomice


A fost gasit la ora 5,00 pe pamant cu iarba. Victima era de constitutie slaba. A fost data o singura masuratoare de temperatura, cea de la 8,55.
Initial ati precizat
La ora 8,55 temperatura intercostala era de 21,5 grade

Ulterior reveniti cu precizarea
A fost gasit la ora 5,00 pe pamant cu iarba.

In acest interval de 3 ore nu au fost ridicate date necesare concluzionarii intervalului orar in care s-a produs decesul ?
Datele precizate referitoare la temperaturi sunt insuficiente
Se poate aprecia ca decesul a intervenit cu 5 h ,14 min anterior momentului gasirii cadavrului,respectiv in intervalul orar 23,30-24,00
Multumesc! Puteti sa-mi explicati vă rog cum ați calculat?
Exista procedura de calcul ,cu mai multe variabile temperatura mediu,temperatura corp uman anterior si ulterior decesului,temperatura prelevata la interval de 2 ore fata de prima proba de temperatura-exprimate intr-o ecuatie exponentiala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

0.16 alcool in aer expirat si 2.0 in sange anonimus17 anonimus17 Buna, in data de 30 mai in jurul orei 21 am consumat 1 bere la o terasa cu niste prieteni, la ora 21.30 m-am urcat la volan si la cca 100m am provocat un ... (vezi toată discuția)
Tariful orar acord pentru 2010 Laura Vasilescu Laura Vasilescu Bună ziua, Conform prevederilor legale, tarifarul orar la acord rezultă din împărțirea salariului de încadrare la un anumit nr. de ore mediu pe ... (vezi toată discuția)
Inconstienta-alcoolul la volan-necazuri mari cristeadan71 cristeadan71 Buna ziua,ajutati-ma va rog cu o problema. Acum 2 saptamani am iesit dimineata din tura de noapte,fiind ziua mea in ziua respectiva,am baut cu colegii in ... (vezi toată discuția)