buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu o indrumare, problema sa in felul urmator, in luna mai 2009 o angajata a sustras o suma mare de bani din gestiune, mentionez ca la fata locului in acceasi zi a fost politia si am facut si plangere penala impotriva ei, din luna mai am anuntat ITM ca are contractul de munca suspendat conform art.52 lit.c , din CM, pentru delapidare am scris in adresa, intrebarea este in afara de anuntarea ITM-ULUI mai trebuia sa fac ceva din moment ce o cerceteaza Politia, va multumesc
Se poate cumula raspunderea disciplinara cu raspunderea penala .... prin urmare, puteti demara procedura cercetarii disciplinare in vederea desfacerii c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun. .... totusi, aveti grija ca deja c.i.m. este suspendat in baza art.52 lit.d C.mun.
Fiind o suspendare la initiativa angajatorului, ea poate inceta tot la initiativa acestuia, chiar daca nu s-a ajuns la termenul prevazut la litera respectiva (până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti).Apoi puteti aplica procedura de cercetare disciplinara si sanctionarea salariatului(eventual concediere).
Atentie insa, in cazul suspendarii CIM in temeiul art. 52 lit c) din Codul muncii, dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Concediere
Volentir Mircea
Administratorul asociatiei de proprietari a falsificat documente pe care le-a introdus in contabilitate. S-a facut plangere la politie care a inceput ... (vezi toată discuția)
Incetare contract
danyyyyy
buna ziua, va rog daca imi puteti spune cu ce articol sa inchid un contract de munca, mentionez salariatul este cercetat penal ptr. furt din gestiune a fost ... (vezi toată discuția)