buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu o indrumare, problema sa in felul urmator, in luna mai 2009 o angajata a sustras o suma mare de bani din gestiune, mentionez ca la fata locului in acceasi zi a fost politia si am facut si plangere penala impotriva ei, din luna mai am anuntat ITM ca are contractul de munca suspendat conform art.52 lit.c , din CM, pentru delapidare am scris in adresa, intrebarea este in afara de anuntarea ITM-ULUI mai trebuia sa fac ceva din moment ce o cerceteaza Politia, va multumesc
In cazul cand cand doi angajati au fost prinsi furand intr-un alt judet, dar din gestiunea societatii noastre, li s-au deschis dosar penal acolo, ni s-a cerut raspuns pentru a solutiona dosarul de-acolo, noi ne constituim parte civila si il dam penal... V-am relatat fioarte pe scurt situatia.
Am deschis procedura de cercetare prealabila disciplinara, stiu ca se poate cumula raspunderea disciplinara (desfacerea CIM cf. art. 61 lit.a) cu raspunderea penala. Nu e mai corect si legal sa-i suspend CIM cf. Art. 52(1) lit. c, pana la solutionarea cazului?
In ce priveste cazul:
Prima persoana avea obligatia de a gestiona bunurile societăţii, as spune ca se face vinovat de gestiune frauduloasa, intrucat si-a incalcat obligatiile de servici - art. 242 Cod penal.
Insa infractiunea asta se poate comite doar impotriva unei persoane fizice? Sau nu inteleg bine? Deci incadrarea faptei ar fi delapidare - art. 295 Cod penal?
S-ar putea incadra si la infractiunea de deturnare de fonduri - art. 307 Cod penal, pentru ca ce a furat a intentionat sa o vanda cartre o terta persoana spre comercializare...Mentionez ca suntem societate privata pe actiuni, acolo inteleg ca e vorba de stat....
Falsul intelectual e clar dovedit (art. 321 Cod penal), mai putin uzul de fals deoarece fapta a fost descoperita destul de repede de organele de politie?
A doua persoana incriminata a gasit a terta persoana careia sa o vanda, e clar ca este complice la infractiunea comisa de primul, nu?
Sunt bune articolele? A intrat Codul penal si Codul civil nou in vigoare?
Sunt incoerenta cred, dar mi-e urgent.
Concediere
Volentir Mircea
Administratorul asociatiei de proprietari a falsificat documente pe care le-a introdus in contabilitate. S-a facut plangere la politie care a inceput ... (vezi toată discuția)
Incetare contract
danyyyyy
buna ziua, va rog daca imi puteti spune cu ce articol sa inchid un contract de munca, mentionez salariatul este cercetat penal ptr. furt din gestiune a fost ... (vezi toată discuția)