avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copii

Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se calculeaza si luna in care s-a nascut copilul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:57, 9 Ianuarie 2024
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
Bună am nascut în noiembrie pe 3 și am primit alocația luna aceasta în ianuarie și am primit bani doar pe decembrie de ce?
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
(art.6 alin.4 din Legea nr.61/1993)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)
Alocatie si indemniztie nou nascut olivia27 olivia27 actele de alocatie se depun imediat dupa ce am certificatul de nastere al copilului.iar actele de indemnizatie dupa cele 42 de zile.sau le pot depune pe ... (vezi toată discuția)
Plata prima luna de alocatie a nou nascutului!!! buzurinn buzurinn Buna ziua, am si eu o nelamurire, am fost sa depun dosarul de alocatie si indemnizatiea fetitei ( nascuta 03.07.2013 ) iar doamna de la oficiu mi-a spus pe un ... (vezi toată discuția)