avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reclamatie la Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reclamatie la Protectia copilului

Buna seara. Este vorba despre o persoana ( fiica mea ) aflata in divort cu copil minor (8 ani ) , in faza incipienta,adica s-a efectuat ancheta autoritatii tutelare la domiciliul mamei,unde sta si copilul si la al tatalui care solicita incredintarea copilului si a fost o infatisare la tribunal cand el nu s-a prezentat personal si s-a dat termen nou .In aceasta seara ,deci DUMINICA seara la ora 19 au venit doua persoane de la protectia copilului care au spus ca s-a primit o reclamatie ca minorul este tinut in conditii de mizerie si nu este hranit corespunzator . Inafara de a controla tot apartamentul,au reprosat : farfurii pe masa din bucatarie, patul din dormitor desfacut,rufe uscate si necalcate. Intreb:
-exista lege care permite control acasa la orele serii,reprosuri ,atitudine ostila in conditiile in care nu se reclama un act de violenta,copilul era acasa cu jucariile,situatia era una obisnuita de duminica seara ? Au mai intrebat si de ce nu angajeaza o femeie pentru menaj.
- daca exista un raport al autoritatii tutelare ,ce poate aduce in plus la dosar aceasta actiune a tatalui ?
Multumesc.
-
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 01:02, 13 Octombrie 2015
S-au legitimat in vreun fel aceste persoane ?
Doamna nu exista nicio prevedere legala care sa permita acestor angajati sa intre in domiciliu si sa faca inspectie!!! Acesti angjati trebuie sa prezinte:
1. legitimatie vizata la zi.
2. ordin de deplasare.
3. scopul deplasarii (mentionat in ordin).
In absenta acestor dovezi trimiti-i la plimbare!
Puteti formula o plangere penala ptr abuz in serviciu.
În primul rând, Protecţia Copilului nu are program de lucru duminica.Poate au ofiţer de serviciu, dar acela nu merge să facă inspecţii.
Apoi, reclamaţia de care vorbiţi nu e caz de urgenţă maximă, se puteau face verificări de exemplu luni dimineaţa.
Am convingerea că respectivii au fost inspectori falşi, prieteni de pahar ai fostului dvs. soţ.
Faceţi chiar mâine dimineaţă o adresă la Protecţia Copilului, scrieţi în dublu exemplar şi luaţi număr de înregistrare, apoi cereţi AUDIENŢĂ la directorul instituţiei, în plus o reclamaţie (copie după prima) o puteţi adresa Consiliului judeţean, căruia îi este subordonată DGASPC. Nu o lăsaţi moartă, aţi fost păcălite sau abuzate.
Iar astaa cu haine uscate si necalcate sau pat desfacut sunt chiar hazlii :))). Nu i-ati spus sa va arate unde scrie la ce ora trebuie facut patul si in cate minute de la uscare trebuie calcate hainele? Nu mai permiteti sa intre in casa d-voastra oricine si oricand.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avizul de inspectie fiscala ezeuctpc ezeuctpc Fara un aviz de inspectie fiscala emis in scris inainte catre asociatia de proprietari, presedintele primeste o invitatie in care se spune ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Minorii problema, mark37 mark37 Buna seara, Sunt un tata al unui minor,despartit de 2 anii de mama copilului ,in sentinta judecatoreasca se spune ca ambi parintii trebuie sa participe la ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor. bună seara, va rog sa ma ajutați în ... dani el dani el Program vizitare minor. Bună seara, va rog sa ma ajutați în următoarea problema: In urma hotărârii judecătorești, copilul va petrece cu mine ... (vezi toată discuția)