avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proceduri plangere contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proceduri plangere contraventionala

Buna ziua.

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului. Am facut contestatie. Am trimis raspuns la intampinare. A fost primul termen, la care judecatoarea m-a intrebat daca vreau sa imi acorde dreptul la proba cu inscrisuri si la proba cu martori. Am raspuns da si si a fixat al doilea termen. Am intrebat daca mai pot sa adaug ceva, mi-a raspuns ca vom comunica in scris.

Intrebarile mele sunt:

Daca pot vedea ce s-a depus la dosar de catre IPJ( eventuale poze sau inregistrari video) si unde mai exact?

Am vrut sa clarific cateva aspecte legate de raportul politistului care sunt niste minciuni. Le voi pune in scris si ma prezint la al doilea termen si il dau judecatoarei sau cum se procedeaza ? Daca voi pune in scris ce am de zis formulez "ceva anume" se numeste in vreun fel ?


Va multumesc si imi cer scuze daca intr-un fel par banale/ridicole intrebarile dar este primul proces si nu cunosc procedurile.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:30, 12 Octombrie 2015
Al doilea termen s-a acordat ... pentru ce?

Teoretic, din ceea ce spuneti, la acel termen ar trebui sa veniti cu martorul dvs. sa fie audiat si sa depuneti orice alte inscrisuri mai aveti.

In ceea ce priveste "ce s-a depus la dosar de catre IPJ" , teoretic ce este la dosar ar trebui sa aveti comunicat si catre dvs. Acest lucru il puteti verifica, mergand la arhiva instantei si cerand dosarul la studiu.

Am vrut sa clarific cateva aspecte legate de raportul politistului care sunt niste minciuni.


Acest lucru va trebui sa il dovediti dvs. in instanta prin probele pe care le veti administra: martori si inscrisuri.
Aveți dreptul să consultați dosarul la arhivă și chiar să faceți copie după tot dosarul sau după ce credeți d-voastră
Aveți dreptul să propuneți martori-nume, adresă, și alte probe pe care le considerați pertinente
Studiați cu atenție pvc pentrucă trebuie întâi să fie în mod legal întocmit, altfel , din oficiu chiar, se poate solicita anularea acestuia. pentru motiv de nelegalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Yahoomessenger in instanta civila. markvan42 markvan42 Buna ziua, As vrea sa va cunosc parerea in legatura cu posibilitatea folosirii unei convorbiri pe msn ca proba intr-un proces de divort. Convorbirea se afla ... (vezi toată discuția)
Ajutor cu privire la administrarea probelor Cristina1974 Cristina1974 Am depus cerere de probatorii in instanta, intr-un dosar penal si am cateva nelamuriri la care va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. 1. La primul ... (vezi toată discuția)
Comunicare adresa plangere contraventionala Ene  Dragos Ene Dragos Am facut o plangere pentru o amenda de oprire interzisa si am primit o comunicare cum ca sa atasez pvc`ul in original si sa aduc eu probele care le am...si ... (vezi toată discuția)