avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contract garantie soferi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contract garantie soferi

ma confrunt cu urmatoarea problema .privind garantia materiala
in cadrul firmei soferii care efectueaza transport international produc pagube sau iau amenzi din vina lor ca urmare se doreste incheierea de contracte de garantie.
Daca Incheierea unui contract de garantie materiala cu o persoana incadrata ca si sofer nu este o ilegalitate, avand in vedere principiul libertatii contractuale.
Potrivit prevederilor art.1169 Cod Civil, părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.puterea contractelor in raporturile dintre parti este asimilata cu forta juridica a legii. soferul ar putea fi asimilat cu un gestionar si sa se angajaeze sa depuna lunar ,suma de ………euro pana la constituirea fondului de garantie de ……… euro ? este legal?multumesc
Cel mai recent răspuns: aldeaelena , utilizator 09:53, 13 Octombrie 2015
Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice


Consider că puteți aplica această lege, care nu a fost abrogată, ci doar modificată. Nu e nici ilegal, nici imoral, ba chiar e indicat să constituiți garanții materiale.

Succes!
daca soferul este de acord si semneaza un contract in acest sens se pot face retineri lunare de 200 euro din diurna ,chiar daca Leg 22/1969 prevede 1/10 din salar
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
aldeaelena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala soferi RuxandraLarisa RuxandraLarisa Este legal sa inchei un contract de garantie materiala cu soferii de tir?Garantia va fi retinuta pentru a acoperi amenzi de circulatie si accidente(rasturnare ... (vezi toată discuția)
Garantie gestionar girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Auntem un SRL. Avem un gestionar care a avut cam multe lipsuri in gestiune. Dorim sa angajam alta persoana. Ce putem face pentru a avea garantia ca va achita ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala ionev ionev va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)