ma confrunt cu urmatoarea problema .privind garantia materiala
in cadrul firmei soferii care efectueaza transport international produc pagube sau iau amenzi din vina lor ca urmare se doreste incheierea de contracte de garantie.
Daca Incheierea unui contract de garantie materiala cu o persoana incadrata ca si sofer nu este o ilegalitate, avand in vedere principiul libertatii contractuale.
Potrivit prevederilor art.1169 Cod Civil, părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.puterea contractelor in raporturile dintre parti este asimilata cu forta juridica a legii. soferul ar putea fi asimilat cu un gestionar si sa se angajaeze sa depuna lunar ,suma de ………euro pana la constituirea fondului de garantie de ……… euro ? este legal?multumesc
Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice
Consider că puteți aplica această lege, care nu a fost abrogată, ci doar modificată. Nu e nici ilegal, nici imoral, ba chiar e indicat să constituiți garanții materiale.
daca soferul este de acord si semneaza un contract in acest sens se pot face retineri lunare de 200 euro din diurna ,chiar daca Leg 22/1969 prevede 1/10 din salar
va multumesc
Garantie materiala
ionev
va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.