Buna ziua,
Sunt angajat intr-o structura a Ministerului Afacerilor Interne si recent am fost informat ca imi va fi modificat salariul de baza fara acordul meu, deoarece includea un spor de izolare acordat in baza unui Ordin specific structurii din care fac parte, aprobat printr-o Hotarare de Guvern, ordin aflat inca in vigoare, modificarea survenind ca urmare a unor constatari efectuate de un Grup de Lucru constituit la nivelul MAI, avand la baza considerentul ca de la data infiintarii noii entitati (anul 2009) erau aplicabile alte ordine ale MAI, in care, conform criteriilor prevazute nu ma incadrez.
Mentionez ca acest spor mi-a fost acordat ca spor permanent inclus in salariul de baza, nefiind evidentiat in mod distinc in fluturasul de salariu primit la sfarsitul fiecarei luni, ci doar este mentionat distinc in actele administrative ale angajatorului.
Acest spor mi-a fost acordat ca spor permanent inclus in salariul de baza din anul 2009, si pana in prezent niciunul din ordonatorii de credite nu a avut obiectii cu privire la acordarea acestuia.
Mentionez deasemeni, ca se urmareste recuperarea sumelor incasate in ultimii trei ani.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca angajatorul poate exclude in mod legal acest spor, si care sunt modalitatile de a evita acest fapt?
Va mentionez ca intr-o situatie similara se afla toti colegii mei in numar de 24 de salariati, precum si ceilalti salariati din cadrul aceleiasi structuri, dar care activeaza in alte unitati teritoriale, deoarece aceste modificari se aplica tuturor salariatilor structurii, care beneficiaza de acest spor si nu se mai incadreaza in noile criterii ale ordinelor MAI, care sunt mult mai stricte, deaceea dorim sa stim cat ne-ar putea costa o eventuala reprezentare a dumneavoastra in instanta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
baciuemanuel , utilizator
10:19, 12 Octombrie 2015