avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM expirat

Buna ziua!
Sunt (sau am fost?) angajata la o Primarie cu CIM pe durata determinata pe 46 de luni. Saptamana trecuta, cand s-a dorit introducerea unui act aditional in Revisal, mi s-a adus la cunostiinta ca in program apare ca durata CIM a expirat in august, desi conform contractului acesta ar trebui sa expire in iunie 2016. Ce se poate face in acest caz? Nu exista nici o posibilitate de a prelungi in Revisal durata CIM, avand in vedere ca durata contractului este prevazuta de o lege speciala (Legea nr. 215/2001-pe durata mandatului Primarului)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 12 Octombrie 2015
Nu se poate face nimic in acest Program, intr-o astfel de situatie.

Solutia este ca de la data expirarii duratei de 36 de luni, trebuia sa se incheie un nou c.i.m. pe durata determinata.
Multumesc pentru raspuns! Atunci nu am alta posibilitate decat sa incep demersurile pentru incheierea unui nou CIM?:( In aceasta perioada, mi-a fost achitat salariul...Va trebui sa-l returnez? Aceste 2 luni in care practic am lucrat la negru (?) constituie vechime in munca sau nu?
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
suzy08, utilizator
Intr-adevar, activitatea prestata fara a fi incheiat c.i.m. este considerata munca la negru.

Probabil ca nu veti restitui salariul pentru acea perioada .
Avand in vedere ca am depasit 36 de luni, am posibilitatea sa inchei un nou CIM pe durata determinata sa zicem saptamana viitoare, sau va trebui sa astept 3 luni sa nu fie considerat contract succesiv? Mentionez ca ar fi al treilea contract cu acelasi anagajator. Multumesc anticipat pentru ajutorul Dvs.
Se poate incheia un c.i.m., imediat cum a expirat perioada respectiva, insa durata acestuia nu va putea depasi 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim gluten gluten Codul muncii prevede, la art. 82, ca un CIM pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. Asadar, el poate fi incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Pot incheia 3 cim pe durata determinata cu aceeasi persoana primul de 36 luni si urmatoarele doua cate 12 luni? SimonescuC SimonescuC Prin titlul acestui subiect desi cred ca am spus totul, vreau sa ma fac mai bine inteles de dvs., si sa va prezint urmatorul scenariu: Conform prev. art. ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata succesiv celui anterior cu durata de 36 de luni sara-carmen sara-carmen va rog sa-mi precizati daca pot incheia un CIM succesiv cu durata de 6 luni imediat dupa primul CIM actual ce expira la implinirea a 36 de luni in data de ... (vezi toată discuția)