avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre morminte in cimitire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre morminte in cimitire

Am mama ingropata la cimitirul Izvorul Nou,deoarece persoanele care detin groapa alaturata au montat un gard (DE 1,20m),am fost nevoita sa execut o lucrare ,mai exact o bordura de mozaic .Acum spatiul ramas pt. acces intre bordura si gardul alaturat este de maxim 10centrimetri,spatiu prin care nu se poate trece sa aprinzi o lumanare ,dar sa faci si curat! Mentionez ca in dreapta mormantului este gard de beton,la capat tot gard de beton iar in stanga acum gard de fier. Am vorbit cu cei de la administratia cimitirului si au spus ca nu au ce face,doar sa vorbeasca cu cei care detin groapa alaturata,dar nu au cum sa ia legatura cu ei.Cand am intrebat cat trebuia sa ocupe cu gardul ,au raspuns ca :groapa este de 1/2. Eu am nevoie de 10 centimetri (sa fie mutat gardul vecin ) ca sa pot avea loc sa intru . Conform Legii de adm. a cimitirelor,spatiul intre morminte este de 50centimetri(ART. 9). Va rog sa mi spuneti cum pot proceda pe cale legala pt.solutionarea acestei situatii !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:41, 12 Octombrie 2015
Initial desfasurati demersuri pentru solutionare amiabila,prin notificarea oficiala a concesionarului locului invecinat
Problema esentiala o constituie precizarea reprezentantilor cimitirului
nu au cum sa ia legatura cu ei.

Desfasurati dv demersuri la administratia cimitirului pentru a obtine eventuale date de contact ale concesionarului
Daca amiabil nu puteti solutiona,parcurgand procedura de notificare,eventual de mediere,va ramane varianta actiunii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mormintelor A catunul A catunul Daca ma poate lamuri cineva... Am in spatele casei doua morminte ale parintilor celor de la care am cumparat acum 6 ani casa si pamantul. Au fost inmormantati ... (vezi toată discuția)
Taxa de intretinere cimitir- aplicata retroactiv cu majorari, penalitati si dobanzi abuzive?. anla2 anla2 Buna ziua, Va rog, am nevoie de sfaturi in urmatoarea problema. O familie are un loc de veci cu 6 gropi intr-un cimitir. Acolo are ... (vezi toată discuția)
Preotul mi-a vandut locul de veci @dibaciu @dibaciu Buna ziua! Langa mormantul tatalui meu, s-a taiat un copac si s-a facut loc de inca un mormant. Mama mea (80 ani) a concesionat locul de veci. Urma ca ea sa ... (vezi toată discuția)