avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajare pensionar cu pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajare pensionar cu pensie anticipata

Sunt societate comerciala si doresc sa angajez personal.
Am primit o solicitare din partea unei persoane (62 ani) pensionat anticipat de doua luni. Inca nu a primit decizia de pensionare anticipata.
Eu am dreptul sa o angajez? Eu stiam ca nu.
Va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra, nu stiu ce sa fac, eu am nevoie de dansul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 12 Octombrie 2015
1. Pensia anticipata nu poate fi cumulata cu un alt venit din salariu.

2. Poate suspenda plata pensiei anticipate pe perioada cat obtine venituri din salariu.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Puteti s-o angajati , insa persoana in cauza va trebui sa anunte Casa de pensii pentru a i se suspenda plata pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu angajat contractual institutie publica Dan_Oprea Dan_Oprea Buna ziua, am o intrebare legata de pensionarea unei femei ,angajat contractual - muncitor necalificat la o institutie publica, care a primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata plus cim perioada nedeterminata BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Un salariat cu CIM pe perioada nedeterminata poate cumula salariul cu pensie anticipata? Persoana in cauza este salariata, iar in aceasta calitate ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata si angajare dijmarescu dijmarescu Buna ziua! Am urmatoarea situatie, va rog sa ma ajutati O persoana a depus dosarul pentru pensionare anticipata partiala. Inca nu a iesit decizia. Intre ... (vezi toată discuția)