avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lamurire timp de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lamurire timp de lucru

Buna ziua.Nu stiu daca o sa ma adresez corect dar as dori sa ma lamuresc in ceea ce priveste urmatoerele doua aspecte: a)sedintele de "lucru" convocate in afara orelor de program ar trebui considerate ca timp de munca si platit ca atare intr-o unitate bugetara. b)din pumctul de vedere al legislatiei muncii(cu toate modificarile aferente) a te prezenta la serviciu cu 15 minute inainte de ora de la care esti retribuit(7 sau 19) si in consecinta acumularea unui numar de cca.280 minute lunar pentru care nu primesti plata este normal.Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 12 Octombrie 2015
Depinde ce anume este trecut in fisa postului, regulamentul intern si/sau contractul colectiv de munca. Orele suplimentare presupun o munca efectiv prestata ca sa constituie ora suplimentara conform art. 120 C.M. Deci, subiectul este discutabil, caci daca doar veniti cu 15 min inainte si nu lucrati efectiv, cele 280 min/luna nu pot constitui munca suplimentara, caci nu o lucrati efectiv. Si asupra sedintelor din afara programului, ar purta aceeasi discutie. Totusi, depinde, cum am zis, de fisa postului, samd. Mult succes!
Munca suplimentara este munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal.

Nu va face obiectul muncii suplimentare perioada de timp cuprinsa intre ora venirii la serviciu si data inceperii programului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in afara orelor de program Dan Sorin Dan Sorin Sunt lucrator SSM intr-o institutie publica. Sunt trimis la sedintele Cmitetului jjudetean pentru situatii de urgenta in locul sefului unitatii. Prin fisa ... (vezi toată discuția)
Program de noapte llww llww Patronul unei firme de productie (adica se lucreaza efectiv,doar o ora pauza de masa) obliga angajatii la urmatorul program de mai multe luni de zile: ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare kaleda kaleda Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie : sunt angajat impreuna cu o alta persona pe un post de asistent. programul de lucru este 8-17 si 13-22 in dua schimburi ... (vezi toată discuția)