avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj...

Cat timp am la dispozitie pentru a depune actele pentru ajutorul de somaj, si ce acte trebuiesc . Eu locuiesc in Sectorul 2, stiti si adresa unde ar trebuii depuse ? Cum se calculeaza ajutorul de somaj, sau este o suma fixa ?
Multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:28, 17 Septembrie 2009
grace_r
eu as invoca in acest sens, art.1093 C.civ.
Insa cum face dovada in instanta ca a platit el? Din cate stiu la Administratia financiara plata se face doar de catre debitor.
Oare nu se poate credita societatea de catre salariat cu acea suma? ... se poate incheia un contract de imprumut pentru acea suma, iar apoi angajatorul poate face plata respectiva ... Obligatia poate fi achitatã chiar de o persoanã neinteresatã; aceastã persoanã trebuie însã sã lucreze în numele si pentru achitarea debitorului, sau de lucreazã în numele ei propriu, sã nu se subroge, în drepturile creditorului.
Ar trebui sa fie si angajatorul de acord sa semneze asa ceva..
Decat sa i se faca dosar penal, eu cred ca ar fi de acord sa faca asa ceva ... mai ales ca nerespectarea unor clauze contractuale nu implica si raspunderea penala :)

Alte discuții în legătură

Quantumul ajutorului de somaj si durata acestuia micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, Am 42 de ani si cca 20 de ani vechime in munca. incepand cu data de 27 iulie 2009 sunt in c.o. (15 zile) urmat de preaviz. ma ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj florian_florina_anca florian_florina_anca Buna ziua!Am lucrat pana in septembrie 2010 avand o vechime de aproape 9 ani, iar apoi am ramas pe somaj timp de 9 luni.Am reinceput munca in aprilie 2012 pe o ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj ContSters193525 ContSters193525 Va rog sa imi ziceti daca intru in somaj din 01.02.2013 se ia in calcul ianuarie 2013 unde sunt si cele trei salarii compensatorii pe care ni le acorda firma? (vezi toată discuția)