avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de mentenanta cu instalator pfa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de mentenanta cu instalator pfa?

Buna seara,
Sunt presedinte de bloc si am avut astazi o nelamurire. S-a spart o scurgere de bai (wc) in subsolul blocului.Am ales dintre 3 firme pe cea care ne-a cerut pret mai mic ptr reparatie si am facut reparatia. Instalatorul este pfa .A cumparat materialele pe CIF-ul asociatiei, a adus factura , chitanta , totul ca si in alte dati. Omul mi-a zis ca daca in viitor vreu sa mai lucrez cu dansul sa inchei un contract de mentenanta, fara nici o plata fixa lunar, iar plata reparatiei sau avariei sa fie negociata atunci, pe loc.Asociatia are doar ,,obligatia" de a-l solicita primul pe dansul, in cazul unei lucrari. Nimeni nu mi-a mai solicitat asa ceva! Omul ne-a lasat cu plata manoperei in 2 transe, ceea ce nu toti instalatorii accepta! Ce ma sfatuiti, este legal sa incheiem acest contract cu acest pfa?
In contract nu se stipuleaza nici o suma de plata lunar, deci nu poate fi considerat un contract de ,,service" ca la lift, de exemplu. Multumesc anticipat ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: nikoleta_steliana , utilizator 14:19, 15 Octombrie 2015
Ati putea face acest contract ca sa fiti exonerati de faptul de a mai cauta oferte, dar asta numai daca sunteti multumiti de el.
Oricum, un asemenea contract nu vad la ce v-ar obliga, dar, cum am zis, nu mai cautati, in caz de urgenta, de exemplu, alte oferte.
E o propunere de mult bun simt: o semnificatie este si aceea ca acel instalator stie ce interventii a facut si nu isi baga nasul altcineva pe acolo, el batandu-si capul la ce au facut altii.

Aici se vede utilitatea de a tine practic acel jurnal al interventiilor.
Multumesc frumos ptr raspunsuri! Eu, fiind din garda veche, chiar am un jurnal al tuturor reparatiilor, pe fiecare scara, asta asa...in caz de carcoteli...sa raspund repede, fara cautari, diverselor intrebari si mai ales sa tin cat de cat un echilibru al sumelor investite ptr reparatii la fiecare scara. E plictisitor...dar s-a dovedit a fi foarte util uneori.
Inca o data, multumesc ptr ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava comuna de apa rece Virgil Sorcaru Virgil Sorcaru In situatia in care asociatia are angajat un instalator, in ce masura cheltuielile cu manopera pentru repararea de la teava comuna de apa rece a tronsunului ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)