avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere uzufruct viager

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema juridica:
Am dobindit un apartament de la matusa mea.Aceasta a murit si mi-a lasat mie apartamentul dar i-a lasat unei persoane dreptul de a locui in apartament prin uzufruct viajer. Acum aceasta persoana a murit. Cum pot radia din cartea funciara acest drept de uzufruct viajer. Acest apartament este intr-o localitatea mai indepartata, pot face acest lucru din localitatea mea sau numai in localitatea unde este apartamentul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tomaioan , utilizator 09:26, 13 Octombrie 2015
Buna ziua.
Puteti radia dreptul de uzufruct viager prin depunerea unei cereri la biroul de carte funciara din localitatea unde se afla imobilul (sau la biroul de carte funciara aflat in cel mai apropiat oras daca imobilul dumneavoastra se afla intr-o zona rurala ) la care sa atasati copie legalizata dupa certificatul de deces al uzufructuarului (persoanei care a decedat) sau daca nu aveti certificatul de deces sa cereti de la Primarie, serviciul stere civila-decese , o adeverinta care sa ateste decesul persoanei respective.La cartea funciara se plateste o taxa de 60 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager mariana pop mariana pop CE DOCUMENTE SUNT NECESARE PT A RADIA UZUFRUCTUL VIAGER DIN EXTRASUL DE CARTE FUNCIARA? CAT COSTA RADIEREA UZUFRUCTULUI VIAGER ? PRETUL ESTE INFLUENTAT DE ... (vezi toată discuția)
Document proprietate apartament AnastasiaH AnastasiaH Buna seara! Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - probleme fldan fldan S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Uzufructuarul decedeaza. De la data decesului cumparatorul care detinea nuda proprietate ... (vezi toată discuția)