avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Casa in care locuiesc este obtinuta prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Casa in care locuiesc este obtinuta prin contract ...

Buna seara!
Casa in care locuiesc este obtinuta prin contract de vanzare-cumparare incheiat intre mine si parintii mei, cu uzufruct viager pentru ei. Dupa decesul mamei, este nevoie de succesiune, sau ce alte formalitati ?(tatal meu locuieste in continuare cu mine).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nikra , utilizator 10:36, 15 Ianuarie 2025
Nu e nevoie de dezbaterea succesiunii.
Doar va trebui sa obțineți de la notar copii legalizate după certificatele de deces, pe care sa le depuneți ulterior la Biroul de Carte Funciara a localității unde se afla imobilul, pentru a radia din Cartea funciara clauza de uzufruct viager.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager decebaltraian decebaltraian Acum 10 ani am cumparat casa parintilor mei din Bucuresti. Contractul de vanzare-cumparare specifica uzufruct viager pentru parinti atata vreme cat ei sant in ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru contact de vânzare cumpărare cu clauza Stef_74 Stef_74 Buna seara.Doi soți au făcut pe timpul vieții un contract de vânzare cumpărare pentru apartament,unui nepot,cu condiția să devină proprietar, după ... (vezi toată discuția)
Radiere uzufruct viager nicobold nicobold Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema juridica: Am dobindit un apartament de la matusa mea.Aceasta a murit si mi-a lasat mie apartamentul ... (vezi toată discuția)