avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont asociatie

Buna ziua,
Datorita unor divergente atat cu administartorul cat si cu presedintele asociatiei din care fac parte,vreau sa platesc cotele de intretinere lunare ce imi revin direct in contul asociatiei.
Mentionez ca am facut cerere in acest sens dar nu vor sa imi dea nici un raspuns.Cum as putea afla acest cont cunoscand codul fiscal al asociatiei?
Va multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 22:08, 19 Iulie 2009
Domnule adriantot,eu personal stiu de peste 45 de ani ca ursul n-are coada, si nu din cauza administratorilor sau presedintilor de asociatii de proprietari,dar atunci cand afirm ca sunt baroni de cartier,ca nu-i controleaza nimeni si ca sunt stat in stat o fac pe baze reale si poteci batatorite de mine si sotia mea prin salile de tribunal,primarie de sector, politie si procuratura.
Eu nu sunt nici avocat, nici jurist sau presedinte de tribunal ci doar un Roman simplu de la etajul 10 al unui bloc care a fost si este TEPUIT si EXCROCAT de catre ....cum sa le spun unor semeni de ai mei pusi in functie tocmai de alti escroci ce le-au predat pe VORBE gestiunea unui bloc si care jefuiesc constient si constant someri si pensionari...???Aaaa,hai sa le spunem administratori si nu are importanta ca nu au atestat si nici vreo suma drept garantie ci au fost alesi in cadrul unor "adunari generale" in care se propun intre ei indiferent de opinia altora!
Am fost si vreau sa fiu un om la locul meu dar atunci cand ma sufoca efectiv starea de putrefactie care ma inconjoara este logic sa reactionez firesc,asa ca orice om normal , dar desi am apelat la avocati platiti din munca mea pe o jumatate de an,poate nu au reusit sa exprime (poate nu au fost lasati de judecatorul care mai avea in afara de dosarul meu inca un metru de dosare pe masa grefierei)in totalitate ceea ce vreau sa evidentiez eu si anume disparitia unor mari sume de bani(cam vreo 700.000.000 lei vechi la nivelul anilor 2005,fapt constatat si de un expert care a fost"sucit" ulterior cu 180 de grade) si faptul ca eu nu vreau sa platesc sume care mi se imputa aberant!
Dumneavoastra domnule adriantot daca ati locui la bloc si vi s-ar impune pe listele de intrtinere intr-o luna 45 metri cubi apa rece si 18 de apa calda desi in casa aveti apometre sigilate si in garantie metrologica,va suparati?
Dar atunci cand vorbiti cu administratorul,cu presedintele si cu aceia care sunt cenzori si toti va dau asigurari ca vor repara greseala insa peste alta luna apare exact aceiasi contorizare la fel ca in luna precedenta, cum ati reactiona domnule adriantot?Dar cand si in a treia luna vedeti pe listele de intretinere EXACT aceiasi contorizare ca si in celelalte 2 luni anterioare,nu va invinetiti la fata domnule adriantot#-o!
Datorita opozitiei fatise a celor din primarie care mi-au spus ca nu exista buget(????) pentru expertize desi am adus probe ca se fura in cadrul asociatiei,precum si a faptului ca mie personal cat si familiei mele ni s-a INTERZIS dreptul la petitie(am o adresa din partea primariei care e semnata si stampilata,deci sunt de acord cu aceasta interdictie) si anume dreptul de a vedea proc.verbale,banii care sunt constituiti luna de luna in fonduri speciale,fonduri de reparatii dar cu destinatie necunoscuta etc.,dreptul de a sesiza si de primi raspuns la sesizarile mele,deci repet, datorita opozitiei fatise a celor din primarie eu un Roman de la etajul 10 al unui bloc din Bucuresti,Romania,Europa anului 2009,eu si familia mea nu am dreptul de petitie!Hotarat de cine domnule adriantot ? De prietenii pe care ii sustineti adica de baronii de cartier,niste analfabeti si agramati in proportie de 80% dintre ei dar care au puterea de decizie datorita afacerilor oneroase si fara acoperire pe care le fac toti cei 80% dintre administratorii si presedintii de asociatii!
Nu va spun eu domnule adriantot, insa faceti un tur de cartier sau de sector sau de oras unde vreti dumneavoastra in Romania si daca dumneavoastra imi demonstrati ca din 10 blocuri la 8 din ele administratorii nu si-au modernizat apartamentul si mobilat si luat masina lor si la copiii lor de cand sunt in functie desi ei poate sunt pensionari sau someri ori au vreun salariu de 7-8 milioane,atunci eu renunt la procesele mele intentate asociatiei si imi cer iertare in direct la toti cei 80% din baronii de cartier la care faceam referire.Tineti cont domnule adriantot de faptul ca am trimis petitii la primaria si prefectura Bucurestilor,am facut o plangere la procuratura unui sector si am sa merg pana la capat pentru a scoate adevarul la iveala pentru ca nu suntem o tara de prosti asa cum afirma un nimeni.
Am apelat in disperare de cauza la acest forum iar aici unde fizic nu ne cunoastem,sunt OAMENI domnule adriantot,fie avocati fie juristi fie contabili,fie unii mai trecuti prin viata dar sunt OAMENI care efectiv polemizeaza intre ei pe marginea unui caz,si doar pentru a-si ajuta semenii si o fac pur si simplu din altruism si din dragostea fata de oameni ca mine si alti nestiutori dar aflati la ananghie,au sfatuit si au ajutat prin cunostintele lor toti care au cerut un sprijin si pentru acesti oameni domule adriantot imi cer scuze daca am fost malitios in tonul meu dar credeti-ma ca absolut TOT ce v-am spicuit aici este adevarat iar ce mi se intampla mie este un fenomen "caracatita" la nivel national care a luat amploare pentru ca nu exista reactii din partea celor in drept!
Doamna Elga va multumesc pentru apararea mea si multumesc in continuare OAMENILOR CU SUFLETE MINUNATE din acest forum care ne mai indulciti amaraciunile facute de altii!!!=D>=D>=D>
Doamna Elga,imi cer scuze ptr. ieri dar m-a luat valul; pentru mine esentialul este sa depun lunar sumele ce imi revin de plata confrorm apometrelor mele si cotele ce imi revin fata de bloc prin acest cont al asociatiei iar daca il aflu cred ca dupa ce depun lunar intretinerea in acest cont,poate aflu si cate restante mai au pe la radet si alti furnizori ca anul trecut aveau la un moment dat vreo 334 de miloane datorii numai la radet.Deci nu stiu despre codul sau contul IBAN mai nimic iar la momentul de fata am doar codul fiscal al asociatiei in momentul constituirii acesteia.Cum sa fac totusi ptr. aflarea acestui cont?Va multumesc!
Cred ca Dv. faceti confuzii grave. Sa o luam cu incetisorul, deci
1. Daca vreti sa va depuneti cota de intretinere pe care o aveti de plata pe lista de la administratie, in contul bancar al asociatiei....cereti IBAN-ul contului asociatiei de la administrator. Cu acest numar de cont in mana mergeti la banca respectiva si depuneti prin foaie de varsamant suma de plata in contul cunoscut, specificand la rubrica "detalii de plata" numele Dv, pentru ce luna faceti plata si altele. Daca nu stiti sa faceti o asemenea tranzactie rugati functionarii sa va indrume.
2. Banca nu comunica nimanui altcuiva in afara celor cu care a facut contractul (de cont bancar) extrasul de cont sau vreo informatie despre depuneri sau plati din acel cont. Cei care au semnat contractul cu banca pentru deschiderea unui cont bancar al asociatiei sunt presedintele si o alta persoana (cenzor, administrator). Orice alta persoana, cum ar fi locatarii deponenti in acest cont nu au decat dreptul de a depune bani, nu si a obtine informatii.
3. Informatii despre datoria la RADET puteti obtine direct de la RADET, filiala de care apartineti, serviciul facturari, spunand codul de abonat (asociatia Dv. are un cod client la RADET) sau chiar adresa blocului Dv. Nu este un secret datoria pe care blocul o are la RADET, asa incat functionarii de la serviciul facturari va pot da aceasta informatie.
Intre contul de la banca si datoria la RADET nu exista nicio legatura, iar bancile nu acorda bonusuri de buna purtare deponentilor in conturi, ca sa furnizeze informatii despre tranzactiile facute in contul asociatiei.
4. Informatii despre datoriile la oricare furnizor, APA NOVA, DISTRIGAZ (mai nou GDF Suez), Electrica le puteti obtine direct de la furnizori , in principiu cerand legatura la serviciul sau compartimentele de facturare. Se mai pot obtine la unele dintre ele si de pe site-urile lor, dar nu va mai incurc.
Inca o data imi cer scuze daca am deranjat prin raspunsul meu,eu de fapt vreau sa aflu contul bancar sau CEC al asociatiei de proprietari al blocului unde locuiesc ptr. ca asociatia(presedintele+administratorul) mi-a interzis dreptul la petitie,nu pot nici macar pe timpul vacantei sa-mi scot copilul de la intretinere implicit nu am voie sa le cer contul,deci nu are nici un sens sa prefatez un roman la cele ce mi se intampla ci doar daca se poate sa-mi spuneti cum pot proceda ptr. a cunoaste acest cont unde sa depun lunar DOAR sumele care mi se cuvin de plata conform legii si nu sa platesc la bunul plac al unor oameni care nici macar nu se pot iscali dar sa mai si insumeze corect cotele de intretinere.
Va mulumesc!
Contul bancar, inca o data spun, il puteti afla de la presedintele asociatiei sau de la administrator.....din pacate nu din alta parte din motivul ca nu exista niciunde o evidenta a corespondentei intre codul fiscal si contul bancar.
Daca nu puteti afla de la ei, apelati la primarie sau rugati politistul de proximitate sa va ajute sa obtineti acest cont. Politistul de proximitate are, printre altele, si datoria de a media conflictele in cadrul asociatiilor pe care le au in aria de activitate. Dar...e posibil ca acest cont nici sa nu existe sau sa nu fie folosit.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar ... ozanaa ozanaa buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar pe motiv ca legiuitorul nu a prevazut nici o sanctiune pentru refuzul afisarii / comunicarii ... (vezi toată discuția)
Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru plata intretinerii Nastasescu Nastasescu Cum pot obtine acces la contul bancar al asociatie de locatari, daca banca si presedintele asociatiei de locatari refuza accesu la cont pentru plata ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu vrea sa deschida cont pentru asociatie (conform legii 196/2018) mihai_cu mihai_cu Buna ziua, Locuiesc in Galati, intr-un bloc de 4 etaje compus doar din 2 scari si asociatia de proprietari cuprinde doar aceste 2 scari. Nu exista datorii ... (vezi toată discuția)