avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna!
Un vecin invoca uzucapiunea de 30 ani pt o fasie teren din spatele casei mele.Eu am proces de granituire cu acesta si revendicarea acelei fasii. Vecinul sustine ca foloseste acea fasie din 1978,dar pe atunci terenurile erau in proprietatea CAP ului.Titlul de proprietate s-a dat prin 1992.Se socoteste ca a uzucapat chiar daca proprietar in anii 1978-1992 era CAP ul?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 15:13, 13 Octombrie 2015
Dupa ce am pus intrebarea am citit unele spete asemanatoare in care instantele au hotarat ca in perioada cat terenurile au fost proprietatea CAP, prescriptia a fost intrerupta (fiindca nu se putea uzucapa impotriva statului) si ca urmare s-a considerat ca posesia nu a fost " sub nume de proprietar". Acum chiar ca nu mai stiu ce sa cred...
"În cauza nu se poate retine pasivitatea adevaratului proprietar în contextul în care terenul s-a aflat în patrimoniul CAP-ului , iar intervenientei i s-a reconstituit dreptul de proprietate în temeiul Legii Fondului Funciar.

Posesia exercitata de catre reclamanti se apreciaza ca este o posesie precara asupra terenului , cu îngaduinta CAP-ului , context în care , în cauza , nu se pot aprecia îndeplinite conditiile cerute de art.1847 din cod civil , referitoare la posesiunea ceruta pentru a prescrie "

decizia 161/2009 recurs uzucapiune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? doo.ditza doo.ditza Buna ziua ! Bunica mea a folosit, incepand cu anii \'70 o fasie de teren de langa proprietatea ei care facea parte dintr-un lot personal. Mama a achitat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lorelei62 lorelei62 M-am judecat cu un vecin asupra unui teren de 40 m pe care mi l-a imprejmuit cat am fost plecata din tara cu 7 ani in urma si de atunci nu l-am mai putut ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cadrianacarmen07@gmail.com cadrianacarmen07@gmail.com Cum pot obține titlu de proprietate pe terenul din jurul casei pt.care tatăl meu care este decedat nu a făcut cerere cf.legilor fondului funciar.Precizez ca ... (vezi toată discuția)