avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Informatii imobil adjudecat prin licitatie!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Informatii imobil adjudecat prin licitatie!

Buna ziua!
As avea nevoie de cateva informatii referitoare la pasii urmatori de dupa adjudecarea unui imobil prin cadrul unei licitatii publice.
Urmeaza ca in scurt timp sa fac plata imobilului adjudecat si din cele citite pe aici, sigur mi-ar prinde bine o mai buna conturare a informatiilor.
Imi cer scuze pentru inceput daca am inteles ceva gresit si va rog sa ma corectati unde este cazul.
Asadar, ideile la care as avea nevoie de o clarificare sunt :
Din cate am inteles, dupa ce fac plata imobilului, urmeaza intabularea acestuia iar pentru aceasta, trebuie platit un impozit pe profit si o taxa.
Intra in obligatia mea plata acestora? (eu am inteles ca nu) sau daca, ce anume intra mai exact in obligatia mea?
Am vazut ca majoritatea intampina probleme la intabularea imobilului. Daca s-ar intampla asa ceva, cum ar trebui sa procedez? sa fac plata initial, iar apoi sa dau in judecata OCPI pentru a recupera plata?
Nu stiu exact care sunt pasii urmatori, tocmai de aceea mi ar prinde bine sfaturile dumeavostra.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:13, 14 Octombrie 2015
Nu este vorba despre impozit pe profit ,ci impozitul pe transferul dreptului de proprietate,care legal revine in sarcina debitorului
Conditionat de interesul dv privitor la finalizarea intabularii,fie achitati dv c/v impozit transfer drept de proprietate ,fie actionati debitorul in instanta-varianta care implica termen mai lung de solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz intabulare act adjudecare de catre ocpi sector 3 elenaeu1 elenaeu1 Am prmit respingere intbulare act adjudecare dupa acelas motiv \" nu am facut dovada platii impozitului pe transfer de proprietate, \"- un text de lege care ... (vezi toată discuția)
Ocpi imi conditioneaza intabularea unui imobil adjudecat la executare silita de plata impozitului pe transfer de proprietate emisa pe numele debitorilor! ieseugenia ieseugenia Dupa lupte seculare care au durat 3 ani am reusit sa adjudec la executare silita(licitatie) un imobil,pt ca debitorul a refuzat sa-mi restituie ... (vezi toată discuția)
Impozit de transfer proprietate in urma executarii silite dtztz dtztz Buna ziua! Sunt adjudecatar. Executorul mi-a transmis verbal ca o sa ma coste printre altele si 2% din valoarea la care s-a adjudecat imobilul. A balbait-o ... (vezi toată discuția)