In desfasurarea unui proces, este normala colaborarea dintre avocatul reclamantului si avocatul paratului?
De ex: la sfarsitul sedintei, instanta ramanand in pronuntare, unul dintre avocati ii spune celuilalt: " vorbim la urma" .
Eu, parte in proces, care am auzit aceasta sintagma ce sa inteleg.
Avocatii sunt colegi, dincolo de a fi adversari. Se pot cunoaste intre ei, pot fi amici ori prieteni. Sau colegi de facultate, etc. Ori sunt adversari in alte cauze si pot avea chestiuni viitoare de lamurit. Atata vreme cat dosarul dvs s-a incheiat si nu aveti ceva sa-i reprosati avocatului dvs, nu este necesar sa va temeti de o asemenea "colaborare". Si avocatii sunt oameni. :)
"Atata vreme cat dosarul dvs s-a incheiat si nu aveti ceva sa-i reprosati avocatului dvs, nu este necesar sa va temeti de o asemenea "colaborare". Si avocatii sunt oameni."
...tocmai de "colaborare" si pierderea procesului imi este teama. In lumea de astazi...nu mai crezi in nimeni!
Nu av dvs si av partii adverse pronunta hotararea ci judecatorul care judeca cauza.Daca procesul a ramas in pronuntare nici unul dintre av nu mai poate schimba nimic in favoarea sau in defavoarea dvs.
De regula avocatul isi vede de treaba lui si de interesul clientului.
Faptul ca avocatul este amabil cu avocatul celeilalte parti nu inseamna nimic concludent.
Asa cum aratam in primul paragraf avocatul isi vede de interesul clientului...chiar daca e amabil...deoarece nu are sens sa se dusmaneasca cu alt avocat cu care este coleg de breasla...
Eu adesea intalnesc avocati amabili si sunt amabil dar vad de interesul clientului...