avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EXECUTARI SILITE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EXECUTARI SILITE

Buna ziua,
As dori sa stiu daca in cazul in care am primit o hotarare de executare silita si au trecut mai mult de 15 zile ma mai pot indrepta impotriva bancii sau a recuperatorilor care au preluat creanta.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Cerpaz Elena , Avocat 09:47, 4 Noiembrie 2015
Se poate formula contestatie la executare si impotriva ultimului act de executare silita comunicat de executor, in termen de 15 zile de la comunicare. In cadrul dosarului executional se vor emite si alte acte de executare. In cadrul contestatiei se solicita suspendarea executarii silite. Se poate formula si o cerere separate pentru constatarea caracterului abuziv al clauzei privind comisionul de administrare. Teoretic, daca suma perceputa in plus de banca cu titlu de commision de administrare este mai mare decat suma restanta se anuleaza executarea silita intrucat creanta nu indeplineste conditiile de a fi certa lichida si exigibila. Creditul se repune pe rol iar rata ce se va achita nu va mai contine comisionul de administrare. Exista si alte solutii procedurale. Depinde de situatia concreta in care va aflati. Faptul ca ABN a fost preluata de RBS nu va afecteaza.
Din pacate au trecut cele 15 zile.
In cadrul dos executional se vor emite si alte acte de executare (se va institui poprire pe conturi, pe veniturile din salarii, se va incepe executarea impotriva bunurilor immobile, etc.) care vor putea fi contestate in termen de 15 zile de la comunicare !!! Deci, mare atentie!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocpi - ridicare ipoteca _Ali _Ali Buna ziua, Am achizitionat un credit ipotecar la banca ABN Amro in 2007. Aceasta banca a fost preluata de catre RBS care la randul ei a fost preluata recent ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu bumbaf bumbaf Buna ziua . Acum 10 ani am facut un credit de 5000 euro la Abn amro bank am platit 3 ani acest credit timp in care banca a fost vanduta catre RBS bank am ... (vezi toată discuția)
Credit nerambursat raulTM raulTM BUNA ZIUA SI LA MULTI ANI! IN 2005 am luat un credit pe 4 ani in valoare de 5000 euro de la ABN (care s-a vandut) si am achitat ratele pana in 2007 cand ... (vezi toată discuția)