avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnatura locatari pentru uscatorie!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnatura locatari pentru uscatorie!

Buna ziua. In primul rand as dori sa mentionez cateva lucruri pentru a fi foarte clara problema.
Blocul are 4 etaje, eu locuiesc la parter. Fiecare etaj are uscatoria lui (mai degraba 2 la etajele superioare).
La parter suntem 3 apartamente, unul are inchisa intrarea din scara pentru ca a fost modificat ca spatiu comercial, in concluzie doar 2 apartamente locuite.
Eu as dori una din cele 2 camere ale uscatoriei, cealalta este strict a vecinei (are cheie, rafturi, etc). Eu as dori aceasta incapere pentru mine strict, in prezent ea este folosita ca spatiu de depozitare al vecinilor de pe toata scara.
Am incercat prin cale amiabila, sa ii intreb daca pot elibera avand in vedere ca au in folosinta si la ei pe cat uscatorii, nimic.
In principiu as dori sa scot aceasta camera de sub plata comuna, nu sa devin proprietar ci sa o iau pentru a deschide un punct de lucru acolo, o amenajez, curent electric trag direct de la mine (CEZ-ul este de acord, apropos), dar locatarii ma blocheaza. Ce pot face? Pot trece peste acordul lor (semnatura)? Stiu ca pot sa le fac reclamatie la Politie dar vor debarasa astazi si de maine nu voi mai avea viata cu ei! :)
Cel mai recent răspuns: bizman , utilizator 12:04, 17 Octombrie 2015
*erata: argumente care fac referire la vechimea in proprietate ADUC aminte...
Scuze pt. agramatism !
Proprietatea comuna este reglementata de cap IV din Noul Cod Civil
Articolul 636: Exercitarea in comun a dreptului de folosinta
(1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun in masura in care nu schimba destinatia si nu aduce atingere drepturilor celorlalti coproprietari.
(2) Cel care, impotriva vointei celorlalti proprietari, exercita in mod exclusiv folosinta bunului comun poate fi obligat la despagubiri.
Articolul 639: Modul de folosire a bunului comun
Modul de folosire a bunului comun se stabileste prin acordul coproprietarilor, iar in caz de neintelegere, prin hotarare judecatoreasca.

Deci totul este f simplu, notificare prealabila a asociatiei si persoanelor care ocupa spatiul comun in mod abuziv dupa care daca nu se rezolva nimic actiune in justitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune asociatii proprietari biancab2005 biancab2005 buna ziua. Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3. Mentionez ca vecinii de la ... (vezi toată discuția)
Coproprietate fortata, drept de folosinta a spatiilor comune fara schimbarea destinatiei Emma21 Emma21 Am in proprietate un apartament intr-un imobil vechi, ai carui locatari manifesta un dezinteres total pentru conservarea, reparatiile si modernizarea ... (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc! bună seara! as vrea sa stiu daca uscatoriile blocului care se ... onetime onetime Bună seara! As vrea sa stiu daca uscatoriile blocului care se află la parter sunt bun comun sau se pot folosi doar anumite persoane de acestea. În prezent, ... (vezi toată discuția)