avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECIZIE MICSORARE SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECIZIE MICSORARE SALARIU

Daca am semnat o decizie de micsorare salariu in luna mai anul curent o mai pot contesta in instanta daca a trecut termenul legal de 30 zile ? Mentionez ca am semnat decizia respectiva unde am scris "cu obiectiuni" si in care decizie se face referire doar la salariul brut ca se diminueaza de la o suma la alta mai mica,fara a face referire la sporuri.Aveam sporuri care in decizia respectiva nu sunt specificate !
Stiu ca este tardiva contestarea dar am fost fortat de imprejurari !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 15 Octombrie 2015
Termenul este de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de modificarea respectiva.

Daca a expirat acest termen, nu mai puteti face nimic, intrucat o eventuala contestatie va fi respinsa ca fiind tardiv depusa.

Daca aveti un motive temeinic justificat ,puteti solicita repunerea in termen.

Detalii despre repunerea in termen :
[ link extern ]
Daca aceasta decizie nu are numar de inregistrare de la unitate,ci doar acel numar ce reiese din introducerea in REVISAL,este valabila ? se poate contesta prin prisma acestui aspect ?
Indiferent de ce motiv s-ar invoca,termenul de contestatie a expirat.

Nu se poate vorbi despre valabilitatea unei decizii , daca nu exista si text de lege care sa reglementeze continutul acesteia.
Dar daca nu se face referire la sporuri absolut deloc in prezenta decizie,ce sa inteleg ? ca daca salariul brut se dimnueaza sporurile sunt incluse in salariul diminuat sau la acesta se aplica repectivele sporuri ?
In opinia mea, sporurile se vor aplica la salariul brut diminuat, avand in vedere ca in decizie nu se face referire la sporuri.

Alte discuții în legătură

Legea 118/2010- interpretare "cuantum brut salariu lunar de incadrare" ellena ellena Legile referitoare la salarizare, au devenit extrem de confuze. Avem sintagma de \"salariu de incadrare\" , \"salariu de baza\" , \"salariu brut lunar\", ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta a concedierii / tardivitatea contestatiei opc2006 opc2006 buna seara dupa primirea preavizului , la terminarea perioadei de preaviz , am primit decizia de concediere ( desfintarea postului ) . In decizie au omis sa ... (vezi toată discuția)
Hg privind salariul minim brut publicata in monitorul oficial Cornel  Vasile Cornel Vasile Hotărârea nr.23 din 22.01.2013 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată Act emis de: Guvernul Romaniei Act publicat ... (vezi toată discuția)